Volledig scherm
. © AD/Mark Reijntjens

Petje af

op de werkvloerDe informele leider heeft niets te vertellen, want hij is op kantoor niet de baas. En toch geeft hij leiding.

Quote

Hiërarchische kantoorregels zijn weggesmolten en ook het leidinggeven is 'anders' geworden

Miranda Huiden, organisatiepsycholoog

Een nieuwe diersoort duikt op in de kantoorjungle: de leidinggevende die niet de manager, baas of op zijn minst de aansturende coördinator is. Deze jonge ondersoort in de evolutie op de werkvloer heet de informele leider. Hij hangt niet rond op de apenrots, heeft geen glazen kantoor-met-bankstel en geen eigen parkeerplek. Hij zit gewoon naast jou. Allemaal het gevolg van kantoorklimaatverandering. Niet alleen in bedrijven maar ook bij de overheid merken ze dat.

Hiërarchische kantoorregels zijn weggesmolten en ook het leidinggeven is 'anders' geworden, constateert Miranda Huiden, organisatiepsycholoog en specialist in veranderingen. Bij het veranderende kantoorklimaat hoort een soort 'petje op, petje af' op de werkvloer. De echte manager herken je aan z'n petje, weet Miranda. Die heeft de macht om te beslissen en door te drukken: zo gaan we het doen. Daarnaast zien we de informele leider. Hij is de hele dag bezig met 'leiding geven zonder chefspet' zoals de trainer het noemt. Ze vergelijkt hem met de voorman van vroeger. Hij stuurt het werk aan, omdat hij veel vakkennis heeft. En daaraan ontleent hij zijn gezag. Miranda Huiden is als zo'n nieuw kantoordiertje herkend. Daarom is ze gevraagd er trainingen in te geven. Ze somt kenmerken van de informele leider op. ,,Je bent uitgesproken over wat je belangrijk vindt, ook als dat je buiten de gebaande paden voert. Je zegt het niet alleen, maar je doet er wat mee. Je kunt omgaan met tegengas en je kunt de collega's meekrijgen.''

Beetje stout
Het is véél leuker werk dan managen, verklapt Miranda. Je bent vrijer. Je mag een beetje stout zijn, want je hoeft je minder aan de huisregels te houden. De petchef moet denken vanuit de organisatie. Zo van dit is besloten dus we gaan het doen. Vanuit de inhoud van je vak mag je als informele leider gaan dwarsdenken. Zo gaat dat niet werken. En zo wel.

Bedenk ook dit, tipt de trainer: geen excel-sheets met dienstroosters, geen nare salarisgesprekken, geen gedoe met vervanging bij ziekte. Doet de manager het regelwerk, doe jij de leuke inhoud waarvoor je ooit je vak bent ingegaan. En zo waardeert de chef je. En neem jij - in gedachten - je petje af voor de echte baas.

Quote

Je bent uitgesproken over wat je belangrijk vindt, ook als dat je buiten de gebaande paden voert

Miranda Huiden, organisatiepsycholoog