Volledig scherm
PREMIUM
Suse van Kleef Brexit interview with Nicola Jeffs in Brighton.Photo Jeroen Bosch © Jeroen Bosch

‘Als ik denk aan brexitstemmers, dan denk ik aan mensen die racistisch zijn’

Op weg naar brexitOp 31 oktober verstrijkt de deadline voor brexit. Hoe leven de Britten toe naar die dag? Correspondent Suse van Kleef blikt vooruit in een serie interviews. Vandaag de tevens laatste aflevering 6.

,,Ik ken niemand die voor brexit heeft gestemd’’, zegt Nicola Jeffs (35). Ze woont in Brighton, een Engelse kuststad ten zuiden van Londen, die als een magneet werkt op creatievelingen. Zelf doet ze PR voor kunstenaars en galeries. Bij het brexitreferendum stemde hier maar liefst 68,5 procent tegen de brexit. ,,We zijn hier ontzettend teleurgesteld in mensen die vóór hebben gestemd. Ik ben opgegroeid in een heel liberaal huishouden, waar veel aandacht was voor andere culturen in Europa. Iedereen is verbijsterd. Ik vind het heel kleingeestig dat we ons willen afsluiten, in plaats van onderdeel te zijn van iets groters. Zo zien we het allemaal. Ik kan er met mijn hoofd niet bij.”

  1. Tina (41) gaat dood en doet verdrietige oproep: ‘Hoe gaan mijn kindjes mij niet vergeten?

    Tina (41) gaat dood en doet verdrieti­ge oproep: ‘Hoe gaan mijn kindjes mij niet vergeten?

    Een terminaal zieke moeder uit het Belgische Halen (bij Hasselt) heeft een aangrijpende oproep gedaan op Facebook. Tina Vandenbosch (41) kreeg eerder deze maand te horen dat de kanker waartegen ze vecht is uitgezaaid en dat er geen hoop meer is op genezing. In de tijd die haar nog rest, wil ze zo veel mogelijk herinneringen achterlaten voor haar kindjes van 3 en 4 jaar. Daarvoor vraagt ze suggesties van iedereen die kan helpen.