Volledig scherm
PREMIUM
Suse van Kleef Brexit interview with Nicola Jeffs in Brighton.Photo Jeroen Bosch © Jeroen Bosch

‘Als ik denk aan brexitstemmers, dan denk ik aan mensen die racistisch zijn’

Op weg naar brexitOp 31 oktober verstrijkt de deadline voor brexit. Hoe leven de Britten toe naar die dag? Correspondent Suse van Kleef blikt vooruit in een serie interviews. Vandaag de tevens laatste aflevering 6.

,,Ik ken niemand die voor brexit heeft gestemd’’, zegt Nicola Jeffs (35). Ze woont in Brighton, een Engelse kuststad ten zuiden van Londen, die als een magneet werkt op creatievelingen. Zelf doet ze PR voor kunstenaars en galeries. Bij het brexitreferendum stemde hier maar liefst 68,5 procent tegen de brexit. ,,We zijn hier ontzettend teleurgesteld in mensen die vóór hebben gestemd. Ik ben opgegroeid in een heel liberaal huishouden, waar veel aandacht was voor andere culturen in Europa. Iedereen is verbijsterd. Ik vind het heel kleingeestig dat we ons willen afsluiten, in plaats van onderdeel te zijn van iets groters. Zo zien we het allemaal. Ik kan er met mijn hoofd niet bij.”

  1. Broer Michel vindt zus Ana (58) dood in bed: ‘Ze was gruwelijk toegetakeld’
    PREMIUM

    Broer Michel vindt zus Ana (58) dood in bed: ‘Ze was gruwelijk toegeta­keld’

    Een Belgische vrouw van 58 is dinsdag vermoord teruggevonden in haar huis in Tolox, in het zuiden van Spanje. De Guardia Civil houdt een klopjacht op een vriend van de vrouw, ook een Belg. Speurders houden rekening met een moord in de relationele sfeer, al wordt ook roofmoord niet uitgesloten. ,,Mijn zus verzamelde antiek. Enkele waardevolle stukken zijn verdwenen", zegt de broer van het slachtoffer.