Volledig scherm
Bewoners en ondernemers maken zich zorgen. © District8

Bewoners en ondernemers maken zich zorgen na aanslagen op coffeeshops

Bewoners en ondernemers uit Delft maken zich zorgen na de aanslagen op coffeeshops in de Peperstraat en de Breestraat. Dit bleek vanavond tijdens een bijeenkomst met burgemeester Marja van Bijsterveldt en de politie in het stadhuis, die door zo'n zestig betrokkenen werd bijgewoond. 

Tijdens die bijeenkomst maakte de burgemeester bekend dat de zonnestudio aan de Peperstraat, die net zoals de coffeeshops geraakt en vervolgens gesloten werd, vanaf vandaag weer open mag. Dit maakte calamiteitensite District 8, die de bijeenkomst ook bijwoonde, bekend.

Ondernemers en bewoners maakten vanavond duidelijk dat zij zich zorgen maken over de andere coffeeshops in de stad. De politie liet hierop weten dat surveillerende agenten de coffeeshops aan de Peperstraat, de Breestraat, het Achterom en de Vlouw extra goed in de gaten houden. Ondernemers opperden het idee om elke coffeeshop voortaan verplicht te laten beveiligen. 

De politie heeft er nog altijd vertrouwen in dat de daders worden gepakt. De gemeente houdt inwoners hierover op de hoogte via sociale media. Het gerucht dat een motorbende uit Rotterdam betrokken is, kan de politie niet bevestigen. Niets wijst hier tot nu toe op. Wel wordt dit gerucht in het onderzoek meegenomen, net zoals de opvallende advertentie in in Delft op Zondag verscheen. 

In samenwerking met indebuurt Delft