Burgemeester sluit coffeeshop en zonnestudio na schietpartij

Coffeeshop The Future en zonnestudio Sunstyle mogen de deuren voorlopig niet heropenen. Dat heeft burgemeester Marja van Bijsterveldt vanmiddag bevolen. De gedwongen sluiting is volgens Van Bijsterveldt nodig om de veiligheid in de Peperstraat te waarborgen. Aanleiding vormt een schietpartij, waarbij afgelopen nacht de ruiten van beide winkels werden doorboord.

De Delftse binnenstadbewoners werden opgeschrikt door meerdere schoten. De politie was snel ter plaatse na alarmering. De daders waren verdwenen. Bij het schietincident zijn geen slachtoffers gevallen. De gevels van een coffeeshop en een schuin tegenoverliggende zonnestudio zijn beschadigd door meerdere inslagen.

De politie doet onderzoek naar de daders en de aanleiding van het schietincident. De politie roept getuigen op zich te melden. Delftenaren zagen afgelopen nacht, dat een man na het incident in een auto stapte en wegreed.

De burgemeester heeft nog niet beslist, hoe lang de sluiting gaat duren. Op korte termijn wordt daar meer over bekend. Volgens medewerker Sian van The Future valt de coffeeshop niets te verwijten. Hij begrijpt de beslissing echter wel: ,,Je kunt uitsluitend een coffeeshop runnen als je brandschoon bent.''

Volledig scherm
© AD

In samenwerking met indebuurt Delft