Volledig scherm
De burgemeester sprak vanmorgen met omwonenden en ondernemers. © Wijkagent Centrum Delft

Burgemeester spreekt na schietpartij met omwonenden en ondernemers

Burgemeester Marja van Bijsterveldt heeft vanmorgen gesproken met omwonenden en ondernemers van de Beestenmarkt in Delft. Hier heeft vannacht een schietincident plaatsgevonden, waarbij twee panden beschadigd zijn geraakt.

Het gesprek vond plaats in één van de cafés aan de Beestenmarkt. Wat er precies besproken is, is nog onduidelijk.

Omstreeks 04.30 uur werd bij de politie gemeld dat er geschoten was op de Beestenmarkt. Eenmaal ter plaatse troffen agenten kogelhulzen en inslagen bij twee panden aan de Beestenmarkt en aan de Molslaan aan. Eén van deze panden is accessoirewinkel Sisters. Welk ander pand getroffen is, is onduidelijk. 

Voor zover bekend raakte niemand bij de schietpartij gewond. Het onderzoek naar de schietpartij is in volle gang. De politie kondigt aan buurtbewoners te zullen horen en te onderzoeken of er camerabeelden beschikbaar zijn. 

Aanslag

Het is niet voor het eerst dat Delft wordt opgeschrikt door dit soort geweld. Op 8 mei werden er in de Peperstraat ook al schoten gelost met een automatisch wapen. Toen was de aanval gericht op coffeeshop The Future en zonnestudio Sunstyle, die flink beschadigd raakten door de kogels.

Op 17 mei was The Future voor de tweede keer doelwit van een aanslag. Dit keer werden er granaten tot ontploffing gebracht, waarbij de daders het ook op coffeeshop The Game in de Breestraat gemunt hadden. Hierbij raakte een voorbijganger gewond. 

Teamchef Ronald den Hartog van de politie Delft reageert vandaag op de gewelddadige incidenten. Hij benadrukt dat dit soort gebeurtenissen leiden tot gevoelens van onrust. ,,Als politie surveilleren we al enige tijd extra in de binnenstad. Ook onze wijkagenten staan in nauw contact met de bewoners en ondernemers'', aldus Den Hartog, die verzekert dat de politie de zaak hoog opneemt. 

In samenwerking met indebuurt Delft