Volledig scherm
De politie zet na de schietpartij de Peperstraat af. © AD

'Coffeeshop The Future valt niets te verwijten'

Met kogels door je ruit is niemand blij. Maar voor de uitbater van een café of een coffeeshop is het extra slecht nieuws. Voor je het weet sluit de burgemeester je bedrijf.

Medewerker Sian van coffeeshop The Future is verbaasd dat uitgerekend in de Peperstraat de kogels in het rond vlogen. ,,De coffeeshop is een gezellige plek waar veel vaste klanten komen en uiteraard ook veel toeristen. Ik heb hier niets gemerkt van spanningen. De sfeer is vriendelijk en goed. Dat geldt ook voor de andere bedrijven hier.''

Hij heeft geen idee wie de schutter is en wat hem zou hebben kunnen bezield. The Future valt volgens hem niets te verwijten. ,,Je kunt uitsluitend een coffeeshop runnen als je brandschoon bent.'' Hij noemt als voorbeeld 't Keldertje, dat vroeger in de Kromstraat in Delft zat. Dat bedrijf moest dicht toen een compagnon van de eigenaar een strafblad bleek te hebben.

Gedupeerd

De eigenaar van zonnestudio Sunstyle, eveneens gedupeerd door de kogelregen, liet zich gistermiddag niet zien. De buren van Koffie & Zo hebben flink met hem te doen. ,,Wij schrikken hier heel erg van'', zegt Katja, die met haar vriend Dennis het sfeervolle koffietentje runt. ,,We leven mee. Hij drinkt hier regelmatig koffie. En wij nemen bij hem af en toe een zonnebankje.''

Gisterochtend gaf de eigenaar van de coffeeshop nog te kennen dat hij hoopte snel weer open te kunnen. Maar daar is geen sprake van. De burgemeester besliste later op de dag dat zowel The Future als Sunstyle voorlopig gesloten blijven om de veiligheid in de straat te waarborgen.

In samenwerking met indebuurt Delft