Volledig scherm
Onder andere coffeeshop The Game in de Breestraat, was doelwit van de aanslagen vorige week. © ANP

Politie komt met nieuwe details aanslagen Delft

Omwonenden wisten het vorige week direct na de aanslag al te melden, maar de politie heeft het nu ook officieel bevestigd: de coffeeshops The Future aan de Peperstraat en The Game aan de Breestraat zijn getroffen door handgranaten.

De eerste handgranaat, die volgens de politie gevuld was met metalen balletjes, ontplofte omstreeks 05.15 uur bij The Future. Korte tijd later explodeerde ook bij The Game aan de Breestraat een granaat.

Omstanders meldden vorige week al dat ze na de explosie in de Breestraat twee mannen zagen wegrijden op een scooter. Ze reden in de richting van de Peperstraat, enkele honderden meters verderop . Ook dit wordt nu door de politie bevestigd.

Maar de politie heeft ook enkele nieuwtjes, zo bleek uit een uitzending van het opsporingsprogramma Team West. Een passant blijkt vorige week gewond te zijn geraakt in het gezicht. En na de eerste explosie verspreidden de metalen balletjes zich over een afstand van 75 meter. Hierdoor raakten ook verschillende andere panden beschadigd.

Doelwit

The Future was een week eerder, op 8 mei, ook al doelwit van een aanslag. Toen werd omstreeks 04.00 uur op de ruiten en gevels van de coffeeshop en de naastgelegen zonnestudio Sun Style geschoten. De dader, die een bivakmuts droeg, vluchtte met een zilvergrijze auto met glazen dak die op de Koornmarkt klaarstond.

Over het motief van de daders doet de politie vooralsnog geen uitspraken. De woordvoerders reageren niet op de suggestie dat de eigenaar van de coffeeshop mogelijk wordt afgeperst door een Rotterdamse motorbende die vaste voet aan de grond probeert te krijgen in Delft.

In samenwerking met indebuurt Delft