Volledig scherm
De Peperstraat in het centrum van Delft is vanwege onderzoek door de politie afgezet met een zwart scherm. © ANP

Zonnestudio mag open, coffeeshops nog niet

Het sluitingsbevel van de burgemeester zit nog op de deur, maar de Delftse zonnestudio Sun Style mag per direct de deuren heropenen. ,,Het is aan de ondernemer wanneer hij dat doet’’, zegt de woordvoerder van de burgemeester.

De zonnestudio kreeg twee weken geleden het bevel om per direct de deuren te sluiten. Aanleiding vormde een aanslag, waarbij op de Peperstraat een gerichte kogelregen werd afgevuurd op Sun Style en coffeeshop The Future. In het ‘belang van de openbare orde’ gingen beide bedrijven per direct op slot.

Vorige week werd hier opnieuw een aanslag gepleegd. Bij die gelegenheid werd een handgranaat tegen de pui van de coffeeshop gegooid. Die raakte beschadigd, net als de gevels van aanpalende panden. Zonnestudio Sun Style, schuin tegenover The Future gevestigd, bleef bij deze tweede aanslag buiten schot.

Overigens was behalve The Future vorige week ook coffeeshop The Game aan de Breestraat doelwit van een granaataanslag.

Mede op basis van het recherche-onderzoek concludeert de Delftse burgemeester Van Bijsterveldt nu dat het gevaar voor de zonnestudio naar alle waarschijnlijkheid is geweken. ,,Het sluitingsbevel is per direct ingetrokken’’, zegt de woordvoerder van de burgemeester. En dus mag de zaak weer open. ,,Het is aan de eigenaar om te bepalen wanneer dit gebeurt.’’

Gisteren was het nog niet zover. De Rotterdamse eigenaren hebben zich nog niet laten zien in hun Delftse salon. Ook op het hoofdkantoor van Sun Style in Zeist is nog niet bekend wanneer het bedrijf de deuren weer opent.

De verwachting is wel dat dit op korte termijn gebeurt. De zonnestudio is in de praktijk een beautysalon. Er zijn verschillende zonnebanken. Verder kan men er terecht voor een pedi- en manicurebehandeling.

Gevaar

De coffeeshops The Future en The Game kunnen een spoedige heropening nog altijd op hun buik schrijven. Zolang de daders niet zijn gepakt, is er volgens de politie een reëel gevaar op herhaling.

De politie heeft nu ook bekendgemaakt dat er vorige week niet alleen materiële schade was. Bij de granaatontploffing raakte een passant gewond. Metalen balletjes vlogen in het rond. 

In samenwerking met indebuurt Delft