Volledig scherm
© thinkstock

Arbiter uit Cyprus voor Oranje in Boekarest

Christos NicolaidesDe laatste interland dit jaar van het Nederlands elftal staat onder leiding van scheidsrechter Christos Nicolaides. 

De 42-jarige Cyprioot leidt dinsdag in Boekarest de vriendschappelijke wedstrijd van Oranje tegen Roemenië. De oefeninterland in het Nationale Stadion van Boekarest begint om 20.00 uur Nederlandse tijd, in de Roemeense hoofdstad is het dan een uur later.

Het Nederlands elftal speelde dertien keer eerder tegen Roemenië. Die ontmoetingen leverden negen overwinningen op, drie keer een 0-0 en slechts één nederlaag, op 13 oktober 2007 in de EK-kwalificatie. Toen verloor het elftal van de toenmalige bondscoach Marco van Basten met 1-0. De laatste keer dat Oranje de Roemenen tegenkwam, was in de kwalificatie voor het WK 2014. Uit werd met 4-1 gewonnen, thuis met 4-0.

Roemenië wist zich net als Oranje niet te plaatsen voor het WK van komend jaar in Rusland en dat leidde tot het vertrek van bondscoach Christoph Daum. Onder leiding van diens opvolger Cosmin Contra wonnen de Roemenen donderdag de oefeninterland tegen Turkije met 2-0.