Volledig scherm
Stefan de Vrij in actie tegen aanvaller Marco Sau van Cagliari. © AP

De Vrij komt fit bij Oranje

Stefan de Vrij meldt zich vandaag bij de selectie van Oranje met 90 minuten in de benen bij Lazio Roma. De centrale verdediger lijkt daarmee op tijd hersteld van zijn lichte knieklachten.

Door Maarten Wijffels

Bondscoach Danny Blind riep De Vrij op voor de komende interlands tegen Bulgarije en Italië, met als slag om de arm dat hij dit weekeinde wel in actie moest komen bij zijn club.

Oranje komt vanavond om 20 uur bij elkaar in Noordwijk. Het wordt het eerste samenzijn in ruim vier maanden. De laatste interland was die van half november in en tegen Luxemburg (1-3 zege). Oranje traint morgen (dinsdag) voor de eerste keer in aanloop naar Bulgarije – Nederland van zaterdag in Sofia. Met dat duel wordt de WK-kwalificatiereeks hervat, waarin Oranje momenteel tweede staat achter Frankrijk.

Mogelijk zal Oranje alleen tegen de Bulgaren in zijn sterkst mogelijke opstelling aantreden en worden bij de oefeninterland tegen Italië op 29 maart enkele spelers (deels) gespaard. Saillant is ook dat vijf dagen na die oefenpot de kraker Ajax – Feyenoord wordt gespeeld. ,,Opvallend, die planning’’, vindt Blind. ,,Het is al drie keer gebeurd dat een eredivisietopper was ingepland vóór een interlandweek. Nu dus één direct érna.’’