Duitsland kwam donderdag al met een statement.
Volledig scherm
Duitsland kwam donderdag al met een statement. © AFP

Denemarken sluit zich aan bij actie Oranje voor veranderingen in Qatar

De Deense voetballers sluiten aan bij de actie die het Nederlands elftal heeft opgezet om aandacht te vragen voor de situatie van arbeidsmigranten in Qatar. Denemarken komt zondag bij de thuiswedstrijd in de WK-kwalificatie in Herning tegen Moldavië met een statement. De spelers van Oranje doen dat vanavond in Amsterdam, als ze het opnemen tegen Letland.

 1. Oranje komt met Qatar-statement: ‘Dat hebben we gisteren besloten’

  Oranje komt met Qa­tar-statement: ‘Dat hebben we gisteren besloten’

  Het Nederlands elftal gaat zaterdag rond de thuiswedstrijd tegen Letland aandacht vragen voor de situatie van arbeidsmigranten in Qatar. Die werken daar volgens mensenrechtenorganisaties onder zeer slechte omstandigheden aan onder meer de stadions voor het komende WK. ,,Ik kan een primeurtje geven. We gaan wat doen in die richting. Wat het is? Dat zien jullie morgen”, zei Matthijs de Ligt vrijdag na de training.
 2. 
Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’
  PREMIUM
  interview

  Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’

  Burn-out, depressie, angst of een ander mentaal probleem: 43 procent van de Nederlanders heeft er ooit in zijn of haar leven mee te maken. Maar werkgevers zien het aannemen van mensen die mentale klachten hebben of hebben gehad als een risico. Ten onrechte, stelt hoogleraar Evelien Brouwer. Zij bestudeert hoe werkenden met mentale klachten wél een eerlijke kans op de arbeidsmarkt kunnen krijgen.