Frenkie de Jong verstopt zich na de 2-0 van Tsjechië.
Volledig scherm
Frenkie de Jong verstopt zich na de 2-0 van Tsjechië. © Pim Ras Fotografie

Fotoserie | De pijnlijke beelden van Nederland - Tsjechië van Pim Ras

Onze fotograaf Pim Ras volgt al jaren het Nederlands elftal op de voet en zorgt ook dit EK voetbal weer voor de foto’s rond Oranje, zo ook vanavond in Boedapest. Bekijk hier zijn foto’s van de dramatische avond van Nederland tegen Tsjechië. Dankzij een 0-2 nederlaag werd Oranje voortijdig uitgeschakeld.

 1. Vandalen bekladden muurschildering van Rashford: buurtbewoners maken er al snel eerbetoon van
  VIDEO

  Vandalen bekladden muurschil­de­ring van Rashford: buurtbewo­ners maken er al snel eerbetoon van

  Een muurschildering van Marcus Rashford in Withington (Manchester) moest vanochtend worden afgedekt omdat er aanstootgevende graffiti op was aangebracht na de penaltymisser van de spits in de EK-finale tegen Italië. Respectloos vandalisme, zo vonden duidelijk ook enkele buurtbewoners. Zij waren er snel bij om hartjes en boodschappen van liefde aan te brengen voor de Engelsman, die zich fel inzet voor kinderen in armoede.
 2. EK-finalekoorts in Nederland: Melvin en Donatella klaar voor Engeland-Italë: ‘Keep calm and carry on’
  PREMIUM
  EK Voetbal

  EK-fina­lekoorts in Nederland: Melvin en Donatella klaar voor Engeland-Italë: ‘Keep calm and carry on’

  De een komt uit Engeland, de ander uit Italië: Melvin Chambers uit Den Ham en Donatella Simonetti uit Enschede. Beiden zitten zondagavond voor de tv. Voor Chambers is het de tweede keer dat hij zijn land in de finale ziet. De vorige keer, in 1966, ontkwam hij ternauwernood aan een rondvliegend mes. „Mijn motto is niet voor niets: ‘Keep calm and carry on’.”