Volledig scherm
© ANP Pro Shots

Kijkcijfers Oranje drastisch gedaald na verkeken kans op WK

Slechts 1.054.000 miljoen mensen hebben gisteren afgestemd op de oefenwedstrijd van Oranje tegen Schotland. Een heel stuk minder in vergelijking met Nederland-Zweden van een maand geleden, toen het Nederlands elftal nog kans maakte op plaatsing voor het WK. Die wedstrijd trok ruim 2,8 miljoen kijkers.

Nu Oranje definitief niet naar het WK in Rusland gaat, is de belangstelling drastisch afgenomen. Uit een poll op deze site bleek al dat ruim 58 procent van de 24.405 stemmen geen interesse had in het oefenpotje in Schotland.

Niet alleen vallen de kijkcijfers tegen, ook horecazaken merken dat de wedstrijden niet meer in trek zijn. Sport heeft hij altijd opstaan in zijn café in Dordrecht, zegt uitbater Hubèrt Sebes. Of het nu voetbal, snooker of kleiduivenschieten is. Maar niemand praat meer over het Nederlands elftal.

Op het WK-kwalificatieduel tussen het Nederlands elftal van bondscoach Dick Advocaat en Wit-Rusland stemden begin vorige maand ook meer mensen af: die wedstrijd trok 2,1 miljoen kijkers. Ook het marktaandeel viel gisteravond enorm laag uit. Bij Oranje-Zweden lag dat op ongeveer 44 procent, waar Schotland-Nederland maar 17 procent scoorde.