AFP
Volledig scherm
© AFP
3
EINDE
2
 • Georginio Wijnaldum 52'
 • Wout Weghorst 58'
 • Denzel Dumfries 85'
 • Andriy Yarmolenko 75'
 • Roman Jaremtsjoek 79'

Oranje speelt met spectaculaire zege op Oekraïne de scepsis van zich af

Er ging een zenuwslopende slotfase aan vooraf, maar met een dik verdiende 3-2 overwinning op Oekraïne speelde Oranje de scepsis in het land van zich af. De weg naar de groepswinst ligt open, de Oranje-gekte gaat de komende dagen alsnog op gang komen.

61 reacties

 • M Waarhold

  3 maanden geleden
  Als je niet mag "azijn zeiken" wat heeft het dan voor nut te reageren? Je mag kritisch zijn. Als iemand zijn visie geeft is het gelijk maar een azijnzeiker. Je mag van dit elftal verwachten dat je een 2-0 voorsprong niet zomaar weggeeft. Voor de rest hebben ze redelijk gevoetbald, voor een eerste wedstrijd.
 • bjorn Roos

  3 maanden geleden
  Omdat NL media positief is omdat het moet, wil nog niet zeggen dat we goed hebben gespeeld. leuk dat je aanvallen hebt gedaan tegen UKRAINE! Je bent aan je stand verplicht om te winnen van zulke teams. Tegen een top land ga je eruit en waarom, te traag, geen plan.. man, man, man.. Wordt misselijk van dat altijd maar positief reageren alsof ze een top wedstrijd hebben neergezet.. je speelt nog bijna gelijk ook, echt iets om positief op te zijn.
 • Gerard Stuit

  3 maanden geleden
  wat een vat azijn hier @Cees vd Pol zo'n fan van frankrijk dat je hem 2 keer noemt bij de 7 landen die beter zijn @ alle 5-3-2 haters van gaal is er mee begonnen en toen kwamen een aardig eindje ik ben het er mee eens dat ik het een verdedigende opstelling vindt en dan nog zulke enorme kansen weg geven maar als F de B tegen betere landen later in het toernooi in deze opstelling wil spelen dan moeten ze het dan wel kunnen en dan kun je beter al in het begin van het toernooi zo spellen
 • Anoniem

  3 maanden geleden
  Jonge jonge jonge Wat een zeikerds hier 3 punten zijn belangrijk De Duitsers willen ook wedstrijden met de hakken over de sloot als je maar wint en hoe je wint maakt niet uit als je slechte wedstrijden kan winnen dan pas kun je kampioen worden Ik heb wel genoten van de wedstrijd vanuit Polen. (Zabzre) Forza boys Forza Nederland Michel bisschops
 • Kandi Zoltan

  3 maanden geleden
  Aan alle inwoners van "land van 17 miljoen bondscoaches en 17 miljoen azijnzeikers": in tegenstelling tot wat dit artikel suggereert wat dit allesbehalve een spectaculaire zege. Drie punten zijn feitelijk binnen, klaar. Met wat voor spelkwaliteit - dat moeten de Boer en KNVB beoordelen. Dat van gisteren zal niet voldoende zijn tegen ploegen die sterker zijn dan Oekraine - dus snel de nodige consequenties trekken en leren van de fouten!