Volledig scherm
Ziyech in actie namens Maroko. © AFP

Oranje oefent in Casablanca tegen Marokko

Er komt mogelijk een pikant treffen tussen Hakim Ziyech en Oranje-coach Danny Blind. Het Nederlands elftal treft Marokko op woensdag 31 mei in een oefenduel. De wedstrijd wordt in Casablanca gespeeld. 

Ziyech werd door de Marokkaanse bondscoach Hervé Renard niet voor de Afrika Cup geselecteerd, maar de kans is groot dat de Ajacied voor het oefenduel met Oranje wel wordt opgeroepen. Ziyech zei eerder dat Blind niets van zich liet horen nadat de speler met een blessure was afgehaakt voor een oefenstage. De middenvelder koos uiteindelijk voor Marokko. 

Oranje speelt op 4 juni ook een oefeninterland tegen Ivoorkust. Die wedstrijd wordt in de Kuip gespeeld. De twee duels gelden als voorbereiding voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg, op 9 juni in Rotterdam.  

Met deze drie duels sluit het Nederlands elftal het seizoen af. Op 31 augustus wordt in Parijs de kwalificatie richting wereldtitelstrijd hervat met een wedstrijd tegen Frankrijk.

Speciaal

Blind:  ,,Het is zeker voor onze jonge spelersgroep waardevol dat we kunnen oefenen tegen een tegenstander van een ander continent. En met een mogelijk WK in aantocht is dat mooie bagage. Een wedstrijd tussen Marokko en Nederland is sowieso speciaal, omdat we daar vast spelers gaan terugzien die we kennen uit de Eredivisie.”

Volledig scherm
© Pim Ras