Volledig scherm
Kevin Strootman aan de bal. © Photo News

Strootman vond het niet best: We missen veel vertrouwen

Kevin Strootman wilde niet al te veel woorden vuil maken aan de oefenzege van het Nederlands elftal op Schotland (1-0). ,,We hebben gewonnen, op naar het volgende duel'', doelde hij voor de camera van SBS 6 op de vriendschappelijke interland van komende dinsdag tegen Roemenië.

Volledig scherm
Jasper Cillessen vangt de bal. © AP

,,Ons voetbal was niet goed, dat is duidelijk'', erkende Strootman. ,,We missen veel vertrouwen, maar we moeten zo'n wedstrijd zo goed mogelijk invullen. Op het einde maken we het ons zelf nog even moeilijk. Dan lijden we te makkelijk balverlies. Dat was onnodig. Het was niet mooi om naar te kijken maar we hebben wel punten voor de ranglijst van de FIFA gepakt. Er waren ook veel afzeggingen. Dat was jammer.''

  1. Kuip en Arena ontvangen Oranjevrouwen met open armen

    Kuip en Arena ontvangen Oranjevrouwen met open armen

    De voetbalsters van Oranje zijn meer dan welkom in de Kuip en de Amsterdam Arena om de resterende wedstrijden van de WK-kwalificatie in de grootste stadions van ons land te spelen. Oranje-spits Vivianne Miedema liet in deze krant weten dat het tijd is voor de nieuwe stap in het vrouwenvoetbal. Zij vindt dat er nú geprofiteerd moet worden van de populariteit van de Oranjevrouwen die afgelopen zomer in eigen land Europees kampioen werden.