Memphis Depay beseft dat Oranje is uitgeschakeld.
Volledig scherm
Memphis Depay beseft dat Oranje is uitgeschakeld. © Pim Ras Fotografie
0
EINDE
2
 • Tomáš Holeš 68'
 • Patrik Schick 81'

Treurige afgang voor Oranje stemt tot stevig nadenken

Poll & PodcastRoemloos strandde het Nederlands elftal zondagavond in de achtste finale, na een treurige nederlaag tegen Tsjechië, de nummer 40 van de wereldranglijst. Het EK is volkomen mislukt, houvast richting de toekomst is er nauwelijks.

213 reacties

 • Marco S. Zelf

  3 maanden geleden
  Tip voor onze jongens: Als je wilt zien hoe je knokt voor punten, kijk dan Frankrijk - Zwitserland even terug.
 • L. Hoevers

  3 maanden geleden
  Volledig terecht uitgeschakeld. Wat een energie loze vertoning. Wanneer je liever op vakantie bent...ga dan niet mee
 • Fred Kruse

  3 maanden geleden
  Ik keek en vroeg me af waarom oranje XI-tal vertraagd was, de bal harder en verder rolde dan de energie in de spelers. Hadden ze misschien verwacht dat ze makkelijk door zouden komen. Dan voel je iets aankomen en bleef de spanning uit. Soms gaat zo'n spel door met 10 en 200% inzet, anticiperen is soms ook aan de andere kant lastig. Tegen de "knokpartij" Oos - Ita, onder hoogspanning en nadien België tegen team Ronaldo waar sommige acteurs vallen over elk grassprietje boven verwacht resultaat NED
 • Leo Boon

  3 maanden geleden
  Natuurlijk was het niet al te best, het afzeiken is weer begonnen, Mossou en van Hanegem etc. Geen woord gelezen over die drol van een scheidsrechter. Bij elk duel werd eerst door Tsjech geduwd, na 10 min. Ging een Tsjech vol op de wreef van een Nederlander staan. Puur rood, maar. Scheids en var gaven niet thuis. Regel : opzettelijk verwonden tegenstander zonder bal te spelen, is rood. Tsjechië was feller, dat mag. Ook bij de handsbal, kreeg De Ligt eerst een duw, dat was eerste overtreding.
 • Hans Stoops

  3 maanden geleden
  HANS STOOPS Het fout gaan tijdens de wedstrijd heeft , mijn inziens , niets te maken met het wisselbeleid van de bondscoach . Ik krijg het nare gevoel dat er veel meer aan de hand is , waar coach en voetballers totaal geen invloed op hebben . Alleen , wat is dat dan ? Waardoor gaat een tournooi voor sommige landen helemaal mis ? Vertel het ons maar ! Wij , gewone stervelingen , weten het niet .
 1. EK-finalist Southgate kreeg brief van Queen Elizabeth: ‘De sfeer is buitengewoon’

  EK-finalist Southgate kreeg brief van Queen Elizabeth: ‘De sfeer is buitenge­woon’

  Engeland moet zondag volgens de statistieken een klein wonder verrichten op Wembley om Italië in de EK-finale te verslaan. Ga maar na: Engeland heeft bij een groot titeltoernooi nog nooit gewonnen van de ‘Azzurri’, die juist nu al 33 wedstrijden op rij ongeslagen zijn. Toch hoeft de wereldkampioen van 1966 volgens bondscoach Gareth Southgate niet boven zichzelf uit te stijgen om voor de eerste keer de Europese titel te veroveren.