Volledig scherm
Duncan Laurence. © ANP Kippa

Dordrecht hoopt dat Songfestival naar Rotterdam komt: ‘Dordt als aanvullend decor’

Burgemeester Wouter Kolff van Dordrecht ziet het al helemaal zitten: het Eurovisie Songfestival in Rotterdam, waarbij de miljoenen televisiekijkers worden getrakteerd op beelden uit de Dordtse binnenstad en Nationaal Park de Biesbosch.

,,Onze samenwerking met Rotterdam is goed en wordt steeds intensiever. Onder meer op gebied van havens, economie, bereikbaarheid en toerisme’’, licht Kolff toe. ,,Dit is een schitterend internationaal evenement dat heel goed past bij Rotterdam. Ook de directe omgeving van Rotterdam heeft veel te bieden, waaronder de oudste stad van Holland, Dordrecht.’’

De burgemeester laat in een brief aan het Rotterdamse gemeentebestuur weten helemaal achter diens kandidatuur te staan om in 2020 het internationale liedjesfestijn te organiseren. Dordrecht biedt de historische binnenstad en de Biesbosch dan ook graag aan als ‘aanvullend decor voor eventuele activiteiten of opnames’ rond het evenement. Kolff: ,,We spreken graag onze steun uit.’’

Kanshebber

Daags nadat Duncan Laurence in mei het songfestival won, boden verschillende steden al aan de 65e editie van het songfestival te organiseren. Utrecht en Den Haag gooiden echter onlangs de handdoek al in de ring. Rotterdam is nog wel in de race en geldt als grote kanshebber. Steden krijgen tot 10 juli de tijd om hun plannen in te dienen bij NPO, NOS, Avrotros en EBU.

Het is de vijfde keer dat Nederland het festival zal organiseren. Dat gebeurde eerder in 1958 (Hilversum), 1970 (Amsterdam), 1976 (Den Haag) en 1980 (Den Haag).

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Poll

Moet het Albert Schweitzer ziekenhuis het boerkaverbod handhaven?

Moet het Albert Schweitzer ziekenhuis het boerkaverbod handhaven?

  • Ja (83%)
  • Nee (14%)
  • Ik weet het niet (3%)
1609 stemmen