Songfestival mag Den Bosch maximaal 3 miljoen euro kosten

Video + POLLDEN BOSCH - Den Bosch heeft maximaal 3 miljoen euro over om gaststad te worden voor het Eurovisie Songfestival 2020. Daarbij werd ook gerekend op een bijdrage van minimaal 3 miljoen euro van de provincie. Inmiddels is duidelijk dat de provincie het bij 1 miljoen euro houdt. 

Volledig scherm
De delegatie uit Den Bosch met wethouder Mike van der Geld in Hilversum. © BD

Dat bedragen staan in het geheime voorstel dat woensdag om 12.00 uur openbaar gemaakt werd, maar al eerder in het bezit was van het Brabants Dagblad. Den Bosch had een kleine delegatie naar Hilversum gestuurd om het bidbook bij de NPO in Hilversum te presenteren.

In het voorstel staat ook dat de European Broadcasting Union (EBU) 5 miljoen euro bijdraagt aan de NPO, maar staat niets vermeld over de (financiële) bijdrage van de omroeporganisatie zelf. En ook niet van Libéma als eigenaar van de Brabanthallen, waar het evenement gehouden zou moeten worden.

  1. Cromvoirtsepad Vught ‘verhard’ met bouwafval én asbest: ‘Je kunt er niet overheen, we rijden al onze banden lek’
    PREMIUM
    UPDATE

    Cromvoirt­se­pad Vught ‘verhard’ met bouwafval én asbest: ‘Je kunt er niet overheen, we rijden al onze banden lek’

    VUGHT - Werkschoenen, delen van badkamerkraantjes, spuitbussen, glas, plastic, spijkers en zelfs stukjes asbest. Bewoners hebben de afgelopen dagen al veel opgeruimd, maar het Cromvoirtsepad in Vught ligt nog steeds vol met resten bouwafval. ,,Levensgevaarlijk en te gek voor woorden", aldus de bewoners. Vught heeft de Omgevingsdienst Brabant Noord (ODBN) ingeschakeld om onderzoek te doen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch