Aan het einde van nieuwjaarsnacht is in de wijk Kamelenspoor in Maarssen een Belgische Volkswagen GTI in vlammen opgaan. De brand werd rond 05.40 uur ontdekt nadat buurtbewoners wakker werden van harde knallen.
Volledig scherm
Aan het einde van nieuwjaarsnacht is in de wijk Kamelenspoor in Maarssen een Belgische Volkswagen GTI in vlammen opgaan. De brand werd rond 05.40 uur ontdekt nadat buurtbewoners wakker werden van harde knallen. © 112mediautrecht

Utrechtse jaarwisseling ‘rustig’ verlopen: tientallen autobranden, één vuurwerkslachtoffer en ME moet paar keer tanden laten zien

De jaarwisseling is in de stad Utrecht en omliggende gemeenten in vergelijking met andere jaren relatief rustig verlopen. Er viel één vuurwerkslachtoffer te noteren, in Veenendaal. De brandweer was druk met een flink aantal autobranden - enkele tientallen - maar het waren er veel minder dan in voorgaande jaren. De politie heeft voor zover bekend bij één huisfeest in moeten grijpen, in hartje Utrecht. Ook werd de politie in Utrecht met stenen bekogeld en moest de Mobiele Eenheid een paar keer haar tanden laten zien. In totaal vonden er 27 arrestaties plaats.

 1. Operatie oud en nieuw: dit is het aanvalsplan van burgemeester Sharon Dijksma
  PREMIUM

  Operatie oud en nieuw: dit is het aanvals­plan van burgemees­ter Sharon Dijksma

  Maximale politiecapaciteit, drones, vrijwilligers met open ogen en oren, een rits aan boetes, een stevige brief voor potentiële relschoppers, online evenementen voor jongeren en korte lijnen tussen de burgemeesters uit de regio. Zo wil gemeente Utrecht de jaarwisseling naar 2021 zo veilig mogelijk houden, vertelt burgemeester Sharon Dijksma. ,,Het wordt spannend, maar we zijn op alles voorbereid.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

 1. 100 aanhoudingen bij illegale klimaatprotesten in Utrecht
  Play

  100 aanhoudin­gen bij illegale klimaatpro­tes­ten in Utrecht

 2. Wijk bij Duurstede krijgt eigen Vikingschip
  Play

  Wijk bij Duurstede krijgt eigen Viking­schip

Utrecht