Vuurwerk boven Oog in Al
Volledig scherm
Vuurwerk boven Oog in Al © AD

Teruglezen: Zo verliep de jaarwisseling in de regio Utrecht

oud & nieuwDe brandweer was met oudejaarsavond en -nacht druk met meerdere autobranden in Utrecht. Ook in o.a. Amersfoort en Zeist gingen voertuigen in vlammen op. In dit liveblog volgden we het laatste nieuws over de jaarwisseling in de regio's Utrecht en Amersfoort.

3:09
De brandweer is om 2:45 uur uitgerukt naar het Operaplein in Amersfoort. Daar was een bankstel dat op straat stond in brand gestoken. Het vuur was snel gedoofd.

3:07
In het dak van de Lidl supermarkt in de Ampèrestraat in Nijkerk is om 2.40 uur brand uitgebroken. De brandweer moest de deur van het pand openbreken en is bezig met blussen. 

2:55
Een Peugeot 307 die geparkeerd stond in de Professor M.W.F. Treublaan in Zeist is om 2.20 in brand gevlogen. De brandweer had het vuur snel onder controle maar de schade is groot. Vermoedelijk gaat het om brandstichting.

Het was de tweede autobrand in Zeist deze oud en nieuw. Eerder op de avond brandde een Mercedes uit aan de Nijenheim.

2:49
De helm van een wijkagent die vanavond werd gestolen in Amersfoort, is weer terecht. De helm werd uitgebrand aangetroffen om de hoek op de Meridiaan.  De helm werd gestolen door twee jongens toen de agent met buurtvaders een praatje maakte.

2:47
In een huis in aanbouw aan de Burgemeester Middelweerdbaan in De Meern heeft vannacht isolatiemateriaal in brand gestaan.Om bij de brand te komen moest de brandweer twee hekken openknippen. De oorzaak van de brand is vermoedelijk brandstichting.

2:23
Op de Langerakbaan in Leidsche Rijn controleert de politie een verdachte bestelbus.

2:06
Rond middernacht heeft een Audi A6 in brand gestaan op de parkeerplaats langs de Meerndijk bij Azotod in De Meern. De achterkant van het voertuig stond in brand, vermoedelijk door brandstichting.

1:54
2019 werd uitbundig ingeluid. De hele avond ging het vuurwerk al door, met om middernacht het magnum opus. Een impressie.

Vuurwerk boven de binnenstad van Amersfoort.
Volledig scherm
Vuurwerk boven de binnenstad van Amersfoort. © AD
Vuurwerk boven Kanaleneiland in Utrecht.
Volledig scherm
Vuurwerk boven Kanaleneiland in Utrecht. © AD

1:52
In De Genestetlaan in Soest vatte een carport bij een villa vlam. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg op een aanpalende schuur. De oorzaak van de brand is onbekend.

1:39
Een traumahelikopter is opgestegen en onderweg naar De Fuik in Houten. De reden is nog onbekend.

1:38
Bij een pizzeria aan de Jutfaseweg in Utrecht brak een schoorsteenbrand uit door nog onbekende oorzaak.

1:34
De brandweer is onderweg naar een voertuigbrand in de Albert Cuyplaan in Soest.

En weer een autobrand in Utrecht. Nu op de Einsteindreef.

1:28
De brand in de Stanleylaan woedde op een balkon van een flat op de derde verdieping. De oorzaak is nog niet bekend. Er vielen geen gewonden, maar de woning liep aanzienlijke schade op. De politie en de ME zetten de straat af om omstanders op afstand te houden.

Volledig scherm
© Michiel van Beers

1:15
De politie heeft rond 0.30 uur twee inbrekers aangehouden op de Liendertseweg en de Zangvogelweg in Amersfoort. De politie en de ME kwamen ter plaatse. De twee jonge verdachten zijn meegenomen naar het bureau.

Volledig scherm
© Keistadnieuws

1:14
Een auto is volledig door brand verwoest in de Chopinstraat in Amersfoort. De politie heeft de vele toeschouwers op afstand gehouden zodat de brandweer de brand kon blussen.

1:07
'Friendly fire’ in de Griegstraat in de Amersfoortse wijk Randenbroek, waar bewoners een vreugdevuur hebben ontstoken.

1:02
Het laatste half uur zijn er in Utrecht vijf personenauto’s in vlammen opgegaan. Allereerst op de Marco Pololaan (Kanaleneiland), een minuut later gaat het alarm op de Plesmanlaan (Zuilen), 10 minuten daarna is het mis op de Marshalllaan (Kanaleneiland), minuut later op het Ghandiplein (Overvecht) waarna weer een minuut later op de Ina Boudier-Bakkerlaan (Abstede) een auto fikt.

In de Chopinstraat in Amersfoort zou ook een auto in brand staan. 

Rond 1.00 uur rukte de brandweer ook uit naar de Straat van Dover in Amersfoort Vathorst wegens een gebouwbrand.

0:57
Ook in Vianen is het vuurwerk spectaculair.

0:46
In de Stanleylaan in de Utrechtse wijk Kanaleneiland staat een flatwoning op de derde verdieping in brand. Voor zover bekend zijn er geen gewonden. De politie houdt een cirkel rond de brandweer zodat zij hun werk kunnen doen.

Ook aan Het Lint in Utrecht Terwijde woedt een gebouwbrand. Wat daar aan de hand is, is nog onduidelijk.

0:38
Op de Stanleylaan in Utrecht is rond 0:30 uur een buitenbrand uitgebroken. Wat er precies aan de hand is, is nog onduidelijk.

0:26
Kort voor middernacht is op de Ringweg-Koppel een bestelbus uitgebrand. Het voertuig raakte van binnen zwaarbeschadigd.

Volledig scherm
© Keistadnieuws

0:00
De redacties van AD Amersfoortse Courant en AD Utrechts Nieuwsblad wensen je een gelukkig 2019!

23:55
De politie moest vanavond meerdere autobranden blussen in Utrecht.

23:27
In de Emmerich Kalmanlaan in Vleuten brandde vanavond een Volkswagen volledig uit. Getuigen zagen mensen wegrennen bij de auto.

22:49
Ook een autobrand in Veenendaal: rond 22:15 uur brak brand uit in een voertuig op het Zuiderkruis.

22:44
In een kledingcontainer bij de Coop supermarkt op het Jan Seppenplein in Barneveldheeft vanavond een brandje gewoed.

22:37
Aan de Televisiebaan in IJsselstein is vanavond rond 21.15 uur vanuit een groep mensen met vuurwerk gegooid naar hulpverleners. De brandweer- en politiemensen waren op een brandmelding afgekomen. Niemand raakte niemand gewond. De brand werd snel geblust en hulpverleners konden verder met hun andere werk.

22:29
Het gaat maar door met de autobranden in Utrecht. Even voor 22:00 uur brandde een Toyota Aygo uit op de Suster Bertkendreef in Overvecht. Volgens getuigen sloegen de daders een ruitje in en gooiden iets brandends naar binnen. Het voertuig ging verloren.

Volledig scherm
© 112mediautrecht

Een Opel Karl stond om 22:15 uur volledig in lichterlaaie in de Boisotstraat. Getuigen zagen dat het voertuig werd aangestoken. Honderd meter verderop in dezelfde straat brandde gisteren ook al een auto uit.

Volledig scherm
© Michiel van Beers

22:20
Op de Sjanghaidreef in Utrecht Overvecht brandde rond 21:30 uur een Citroën C4 uit. Toen de brandweer arriveerde, stond de auto al in lichterlaaie. De C4 brandde volledig uit.

Volledig scherm
© Michiel van Beers

22:15
Een vrouw is vanavond gewond geraakt in de keuken van een flatwoning aan de Arubalaan in Amersfoort. De vrouw liep brandwonden op toen de vlam in een frituurpan sloeg.

Volledig scherm
© AS Media

22:10
De brandweer in Amersfoort moest vanavond diverse keren uitrukken voor brandjes. Een kliko ging rond 20.30 uur in vlammen op op een schoolplein aan de Van Galenstraat in de Amersfoortse wijk Kruiskamp. In de Vasco da Gamastraat, ook in Kruiskamp, stond eveneens een kliko in brand. De brandweer heeft het vuur snel geblust.

De brandweer bluste rond die tijd ook een brandje in een container aan de Verdiweg in de Amersfoortse wijk Randenbroek.

Volledig scherm
© AS Media

22:07
In de Magelhaenstraat in de Amersfoortse wijk Kruiskamp is rond 22:00 uur een buitenbrand uitgebroken. Wat er precies aan de hand is, is nog onduidelijk.

21:58
Op zoek naar een leuk oud & nieuw-feest in Amersfoort? Kijk op de kaart!

21:35
In de Arubalaan in de Amersfoortse wijk de Berg is rond 21.30 uur een gebouwbrand uitgebroken. Nadere details ontbreken nog.

21:12
Een wijkagent is vanavond in de Amersfoortse wijk De Koppel door twee jongens bestolen van zijn motorhelm. Hij had rond 19.30 uur op de Orion zijn helm op zijn motor neergelegd terwijl hij in gesprek was met enkele buurtvaders. Twee jongens op een blauwe scooter gingen ermee vandoor. 

‘Uiteraard willen wij graag de helm terug. Iedere info over de weggenomen helm is welkom', schrijft de politie op Facebook.

Volledig scherm
© Politie Amersfoort

21:06
De politie heeft de brandweer geassisteerd bij het blussen van een scooterbrand bij een speeltuintje aan de Adenauerlaan in Kanaleneiland in Utrecht. Vanwege een grote groep omstanders rukte de politie groot uit, onder meer met een videowagen en arrestatiebussen. De straat was enige tijd afgesloten. De scooter ging geheel verloren.

Volledig scherm
© 112mediautrecht

21:01
Gedoogbeleid voor het traditionele vreugdevuur bij Flint in Amersfoort. Die mocht dit jaar niet doorgaan, maar het wordt door de vingers gezien.

20:40
En nog een autobrand in Utrecht. Rond 20:15 vloog een Mercedes Vito bestelbus in brand aan de Ankaradreef in Overvecht. Het vuur was snel geblust maar de schade is groot. Het gaat vermoedelijk om brandstichting. De ME was ter plaatse om de rust te bewaren.

Volledig scherm
© Michiel van Beers

20:31
De voertuigbrand in de Robijnlaan in Hoograven in Utrecht bleek geen voertuigbrand, maar een kerstboom die in vuur en vlam stond.

20:27
Bij camping Bergbad in Rhenen stond vanavond een stacaravan in brand. Dat is de tweede brand in twee dagen tijd. De oorzaak van de brand aan de Oude Veensegrindweg is niet bekend. Niemand is gewond geraakt.

Volledig scherm
© 112 Nieuwsgroep

20:15
Even genieten van het spektakel in de lucht boven het Soesterkwartier in Amersfoort.

20:00
Je hoeft niet per se hard te knallen om lol te hebben op oudejaarsavond. 

iris van den boom on Twitter

Wie te jong is voor echt vuurwerk vermaakt zich met sterretjes en knalerwten zoals Mila (8) en Amber van 7 in het Vermeerkwartier

19:50
Vanavond even voor zeven uur kon de brandweer Zeist uitrukken voor een autobrand. Bij de flats aan de Nijenheim stond een Mercedes in brand. De auto stond geparkeerd bij de flat.

De politie gaf het advies aan de bewoners om binnen te blijven en ramen en deuren te sluiten. De brandweer bluste de brand met twee stralen hoge druk. De oorzaak is onbekend, brandstichting wordt niet uitgesloten.

Volledig scherm
© Menno Bausch

19:45
Een Toyota Starlet is uitgebrand aan de Tannhauserdreef in Utrecht Overvecht. De brand was snel onder controle, maar het voertuig ging geheel verloren. Een auto die ernaast geparkeerd stond raakte door de hitte beschadigd. De politie deed sporenonderzoek.

Volledig scherm
© Michiel van Beers

 Aan de Televisiebaan in IJsselstein woedt een buitenbrand.

19:41
In Zeist zinspeelt een deel van de gemeenteraad op een algeheel vuurwerkverbod tijdens de jaarwisseling eind 2019. Half januari staat de motie op de agenda. Deze krant peilde nu alvast de stemming in de vuurwerkvrije zone. Lees meer

Volledig scherm
© Boas Photo

19:27
Op de parkeerplaats van voetbalclub APWC aan de Keerkring in Amersfoort is een vreugdevuur ontstoken. 

19:20
In Kanaleneiland in Utrecht vlogen vanavond kort na elkaar twee auto's in brand. Een Volkswagen Polo brandde rond half 7 uit in de Pizarrolaan. Vermoedelijk is de brand aangestoken.

Om de hoek in de Marco Pololaan vloog een bestelbus in brand. Ook hier is vermoedelijk sprake van brandstichting.

Volledig scherm
© 112mediautrecht

19:05
In de regio Amersfoort waren vanmiddag en vanavond meerdere branden. In de Schrassertstraat in Nijkerk vloog een auto in brand. In Leusden stond een schuur met rieten dak in lichterlaaie. In Veenendaal vloog een scooter in brand.

18:40
Op de Titushof in de Balije in De Meern liep het al een beetje uit de hand vanavond. Er vloog een container in brand.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht