Brandweerlieden in actie bij een autobrand in Kanaleneiland.
Volledig scherm
Brandweerlieden in actie bij een autobrand in Kanaleneiland. © Michiel van Beers

Vijf verdachten autobranden in Utrecht brengen jaarwisseling door in cel

UpdateVijf mannen zitten sinds dit weekeinde in de cel voor het in brand steken van auto’s in Utrecht en blijven daar tijdens de jaarwisseling. De politie hield opnieuw een verdachte aan, nadat vrijdagavond en zaterdag al vier verdachten werden aangehouden.

De verdachten zijn twee tieners en drie twintigers, uit Nieuwegein en Utrecht. Twee van hen zitten met de jaarwisseling in ieder geval nog vast, drie anderen horen later vandaag of ze naar huis mogen.

Twee verdachten van 22 jaar oud uit Utrecht werden aangehouden voor het in brand steken van een auto op de Bevinlaan in Kanaleneiland. Zij blijven nog zeker twee weken in de cel, besliste de onderzoeksrechter vanmiddag. Een 23-jarige man uit Nieuwegein werd betrapt op de Reitdiepstraat in de Rivierenwijk, toen hij zelf bij de brand kwam kijken. De 23-jarige man moet nog zeker een week in voorarrest blijven.

Twee andere verdachten werden aangehouden na brandstichting op de Marshallaan in Kanaleneiland. Een 17-jarige jongen uit Utrecht kon worden gegrepen door agenten op de Adenauerlaan, nadat zij hem op de Rooseveltlaan uit een flat zagen vluchten. Later werd ook een 18-jarige plaatsgenoot aangehouden voor dezelfde brand, waarbij een brandbare vloeistof over de auto werd gegoten. Dit duo blijft sowieso tijdens de jaarwisseling in de cel en hoort woensdag of ze nog langer in voorarrest blijven.

Dertig autobranden

Afgelopen weekeinde gingen in Utrecht opnieuw tien auto's in vlammen op, verspreid over de stad. De teller met autobranden staat nog voor de jaarwisseling daarmee op meer dan dertig.

Eind vorige maand hield de politie ook al een 17-jarige verdachte aan voor het in brand steken van een auto op de Peltlaan in Kanaleneiland. Daarmee staat de teller op zes aanhoudingen, waarvan vijf in Kanaleneiland. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht