De rolstoelbasketbalsters veroverden in Tokio het goud.
Volledig scherm
De rolstoelbasketbalsters veroverden in Tokio het goud. © REUTERS

Medaillespiegel Paralympische Spelen: Nederland eindigt met 25 goud op vijfde plek

De 73 sporters die namens Nederland actief waren op de Paralympische Spelen hebben in totaal 59 medailles behaald. Wheeler Nikita den Boer was op de slotdag de laatste atlete van TeamNL die een plak in ontvangst mocht nemen: brons op de marathon.

127 reacties

 • Wilma Houtman

  2 weken geleden
  Wanneer komen de lintjes?
 • Anita Vink

  2 weken geleden
  Vannacht genoten van de marathon, met wederom een Nederlandse topper! Dank aan alle sporters (medaille of niet), ik heb genoten van jullie prestaties! Op naar Parijs!!
 • Bert Den Hollander

  2 weken geleden
  Wat een toppers. Ontzettend gefeliciteerd. Voor de volgende keer pleit ik voor meer aandacht op de televisie
 • Willem Duyvis

  2 weken geleden
  Fantastisch resultaat van deze gedreven (gehandicapte) sporters! Hopelijk heeft M. Rutte voldoende lintjes om iedere Olympische sporter, dus niet alleen de Gouden medaille winnaars, "Ridder" te maken. Ook kan hij, en de andere over het paard getilde politici, een voorbeeld nemen aan het doorzetting vermogen van deze sporters. Over drie jaar mag de pers, TV / geschreven / internet, wel effe wat meer aandacht besteden aan deze sporters, want het is mager vergeleken met normale OS.
 • Anoniem

  2 weken geleden
  Daar ik met grote bewondering, plezier en respect naar de sportprestaties van allerlei atleten op de para Olympische spelen kijk tijdens mijn verblijf in Frankrijk waar men hier 8 uur per dag zendtijd aan besteed kwam ik er bij toeval achter dat men hier in Nederland slechts een half uur zendtijd aan zou besteden. Mocht dit het geval zijn dan is dit zeker t.o.v. van alle Nederlandse atleten en hun behaalde medailles een grote schande waar hopelijk actie tegen wordt genomen. Pierre Bevort
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  27

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.