Volledig scherm
Janne Andersson © AFP

'Niet te geloven dat het gesprek nu over Zlatan gaat'

Onmiddellijk nadat Zweden in de play-offs voor een WK-ticket Italië had verslagen ging het gesprek vooral over Zlatan Ibrahimovic. Komt de grootste voetballer van het land terug op zijn beslissing te stoppen als international, nu Zweden naar de eindronde in Rusland gaat?

,,Het is niet te geloven", reageerde bondscoach Janne Andersson. ,,Zlatan heeft anderhalf jaar geleden besloten niet meer voor ons land te spelen en het gesprek gaat toch voornamelijk over hem. Hij is waarschijnlijk onze beste speler ooit, een fantastische atleet en een voorbeeld voor ons allen. Maar hij is gestopt, dat is het verhaal."

De 36-jarige spits, bij Manchester United revaliderend van een zware blessure aan de knie, stak na het succes tegen Italië op social media zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. ,,We are Sweden", liet hij weten. Voorafgaand aan de ontmoeting in San Siro zei hij echter als voetballer nog maar één doel te hebben: met Manchester United de Premier League winnen.

Irritatie

De opgelaaide discussie irriteerde Andersson een beetje. ,,De spelers die deze kwalificatie hebben afgedwongen verdienen ons grootste respect. Ik vind het een beetje triest dat het nu gaat over iemand die er niet bij is."

Ibrahimovic nam na het EK van 2016 afscheid als international. Hij scoorde in 116 interlands 62 keer.

,,Voor Zweden is het beter dat ik er niet bij ben", zei hij vorige week nog. ,,Met mij verwacht iedereen dat Zweden wereldkampioen wordt. Zonder mij is de druk minder groot."

Bekijk hier de samenvatting van Italië - Zweden: