Debby Gerritsen.
Volledig scherm
Debby Gerritsen. © Kee&Kee

‘Ik laat mij niet dwingen om te vaccineren’, galmde het vanuit haar villa in het Gooi

Zij ZegtJournalist Debby Gerritsen duikt met een vrouwelijke blik in de actualiteit en deelt iedere week wat haar opvalt.

116 reacties

 • Eveline Klinkhamer

  2 uur geleden
  Helemaal eens met dit artikel. Ik zou er nog over willen zeggen dat je kunt natuurlijk geloven in de stand van de maan, de kracht van allerlei stenen en handopleggers maar het mag nooit een vervanger worden voor de medische wetenschap. Dat hebben we maar al te goed gezien met Jomanda en de gevolgen daarvan voor van Sylvia Millecam. Een goede weerstand is belangrijk, nog steeds afstandhouden en je vooral laten vaccineren tegen Corona. Wat is daar nou zo moeilijk aan..? Doe het voor je medemens.
 • Jeannette Bodegan

  2 dagen geleden
  Er zijn ziekenhuizen gesloten omdat ze minder winst maakten, verplegend personeel onderbetaald, dus tekort, medicatie prijzen skyhigh door prijsafspraken farmaceuten, zorgverzekeraars en overheid. En dan nu zijn ineens “antivaxxers” de oorzaak van de druk op de zorg?
 • C Jager

  3 dagen geleden
  Toch apart dat veel reageerders denken dat dit stuk een soort hetze is tegen anti vaxxers terwijl het gaat over het feit dat een aantal anti vaxxers een soort alternatief voor het vaccin promoten die in sommige gevallen nogal verkeerd kan uitvallen. Gezond eten en beweging is sowieso altijd goed voor je immuunsysteem maar dat betekent natuurlijk niet dat je niet ziek kan worden van corona. Ps. Goed geschreven column, mag van mij een vast onderdeel worden van ad.
 • Ron de Bruin

  3 dagen geleden
  De Maan heeft wel degelijk een soort van invloed op het leven op aarde. Neem alleen maar eb en vloed. Duizenden jaren heeft de mens maan kalenders bijgehouden. Het woord lunatic heeft er o.a. ook verband mee, de invloed van volle maan op sommige mensen. Zwangerschappen ook bij de dieren tellen vaak in maanden. Ook de grote religies op aarde houden vaak, nu nog steeds, verband met de maan of de zon. Verder ben ik geen fan van die maanvrouwtjes. Maar om het allemaal onzin te noemen klopt niet.
 • marcel breukink

  3 dagen geleden
  Ruim vier op de vijf coronapatiënten die tussen 1 september en 3 oktober op de intensive care zijn beland, zijn niet gevaccineerd. Dat becijfert het RIVM.
 1. Reacties op klimaatprotest: ‘Onbegrijpelijk dat politie kostbare tijd moet steken in dit merkwaardige gezelschap’
  8

  Reacties op klimaatpro­test: ‘Onbegrij­pe­lijk dat politie kostbare tijd moet steken in dit merkwaardi­ge gezelschap’

  ‘Als klimaatactivisten zich zo nodig willen vastketenen, dan óók maar zelf losmaken’ en ‘Waarom blijven wij ons kleine land volproppen met zonneparken en windmolens?’ Dit zijn enkele onderwerpen uit het nieuws die lezers bezighouden. Hieronder de brieven die in de krant van vrijdag 15 oktober verschenen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.