Debby Gerritsen.
Volledig scherm
Debby Gerritsen. © Kee&Kee

‘Je zal wel een lastige tante zijn’, zei mijn ex-baas toen mijn relatie op de klippen was gelopen

zij zegtJournalist Debby Gerritsen duikt met een vrouwelijke blik in de actualiteit en deelt iedere week wat haar opvalt.

78 reacties

 • J Buijs

  1 maand geleden
  Wij hebben twee dochters. De oudste hebben we al ruim 30 jaar niet gezien. De jongste is bewust kinderloos. Ze wil niet het zelfde mee maken wat wij met de oudste hebben mee gemaakt.
 • conny hulst

  1 maand geleden
  ik ben het helemaal met je eens. mensen zetten kinderen op de wereld om allerlei redenen. soms omdat er druk van familie of gemeenschap of zelfs van de kerk. laat mensen vrij om zelf te kiezen en neem geen verhoor af. alsof iemand aan een ander verplicht is met "goede redenen" te komen als ze geen kinderen willen. ik ben zelf wel moeder van 2 volwassen dochters en niemand roept mij ter verantwoording waarom ik niet voor een jongen ben doorgegaan.
 • Nikos Smith

  1 maand geleden
  Mensen denken in oordelen en voordelen, clichés en dat is niet in ons voordeel. Ik heb een kleine beperking, die mij niet hindert. Tóch krijg ik bij letterlijk ieder sollicitatiegesprek op en aanmerkingen. Het komt erop neer dat de interviewer "denkt" dat je als mens niet kunt deugen of je werk doen, vanwege een kleine beperking. Die beperking heeft geen enkele invloed op hetgeen ik doe. Het heeft ook geen zin om het uit te leggen. Men luistert niet. Zo zijn vrouwen "moeder" en kennelijk geen .
 • Stefano Romijn

  1 maand geleden
  Mensen denken in patronen. Herkennen veel voorkomende patronen, zodat het mogelijk is om de wereld om je heen snel te begrijpen. Wat afwijkt van "een zeker gemiddelde" valt op. Niks mis mee. Dat is ook niet wat ik bedoel met wat afwijkt. Wat afwijkt van een bekend patroon in onze hersenen. Zo ook met vrouwen zonder kinderen. Het patroon in ons hoofd zegt dat vrouwen kinderen willen, net als veel mannen trouwens. Met interesse vragen mensen daar dan naar. Ook om een ander te leren begrijpen.
 • Sandra Loon

  1 maand geleden
  Waarom vragen aan iedereen!!, het is aan iedereen zelf. Bewuste keuze is het belangrijkste, daarnaast is het niet van zelf sprekend dat je zwanger wordt. Ook dat hoef je niet aan iedereen uit te leggen. Stop met vragen, laat iedereen zijn / haar leven indelen, beslissen hoe hij/zij willen.
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  2

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?