Volledig scherm
Het gemeentehuis in Bodegraven barst uit haar voegen tijdens de inspraak over de mogelijke komst van twee migrantenhotels. © Peter Franken

VVD: 'College, heroverweeg migrantenhuisvesting op Groote Wetering'

De VVD Bodegraven-Reeuwijk roept het College van B&W op de plannen voor arbeidsmigrantenhuisvesting op Groote Wetering te heroverwegen en daar op zeer korte termijn over te communiceren.

Volgens de VVD-fractie heeft het plan voor grootschalige migrantenhuisvesting tot voortdurende onrust in Bodegraven geleid. ,,Doordat de bespreking in de raad is uitgesteld, blijven de inwoners van met name Weideveld achter in onzekerheid", aldus de VVD. Omdat een spoeddebat niet snel gerealiseerd kon worden, roepen de liberalen nu publiekelijk het College op het voorstel te heroverwegen en daar snel over te communiceren.

Fractievoorzitter Willem Zuyderduyn: ,,Het thema leeft enorm in het dorp. Dat zagen we niet alleen op de inspraakavond, maar ook daarbuiten. De raadsleden hebben de afgelopen dagen veel reacties ontvangen. Mensen zijn oprecht bezorgd."

Hete aardappel

Zuyderduyn vervolgt: ,,Bij de inspraak heeft de burgemeester aangegeven dat er meer tijd wordt uitgetrokken voor het vervolg. Diverse uitlatingen in de media brachten echter nieuwe onrust en inwoners voelen zich weggezet en niet serieus genomen. Het is jammer dat de communicatie niet is verlopen zoals de gemeente had bedacht, maar dat lossen we niet op door de hete aardappel vooruit te schuiven."

Volledig scherm
Arbeidsmigrantenflats in Bodegraven © Hans van Kralingen

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.