Detentiecentrum Rotterdam
Volledig scherm
PREMIUM
Detentiecentrum Rotterdam © Angelique Mulder010

‘Vreemdelingen groepsgewijs straffen is onverantwoord’

Het detentiecentrum in Rotterdam had nooit alle vreemdelingen mogen opsluiten nadat een groep mannen het personeel belaagde. Dat vindt de stichting Landelijk Ongedocumenteerden Steunpunt (LOS). ,,Dat het detentiecentrum te maken krijgt met soms zeer moeilijk gedrag van ingesloten begrijpen we, maar om ál deze mensen te straffen en dagenlang op te sluiten achter een dikke celdeur is onverantwoord en werkt averechts.’’

Dat zegt Revijara Oosterhuis, woordvoerder van de stichting. Bij het Meldpunt Vreemdelingendetentie, onderdeel van LOS, zijn klachten van betrokken vreemdelingen binnengekomen.

  1. Zelfs wetenschappers zijn onder de indruk van profielwerkstuk Lise Klapwijk (16)
    PREMIUM
    Twee minuten met

    Zelfs wetenschap­pers zijn onder de indruk van profiel­werk­stuk Lise Klapwijk (16)

    De 16-jarige Lise Klapwijk uit Nieuwerkerk aan den IJssel deed een bijzonder onderzoek voor haar profielwerkstuk. De examenleerlinge van GSR Rotterdam bedacht een spel waarbij kinderen op een leuke manier leren over onder andere plannen, organiseren en flexibiliteit. Dat onderzoek viel in de smaak bij de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschap (KNAW). Zij gaven Klapwijk de KNAW Onderwijsprijs voor het beste vwo-profielwerkstuk.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam