PSV showt kampioensschaal aan uitgelaten menigte

VideoOp een zonnig en volgepakt Stadhuisplein in Eindhoven heeft de PSV-selectie de kampioensschaal getoond aan een uitgelaten menigte. Met het gezamenlijk meezingen van het originele clublied werd de 24e landstitel nog maar eens gevierd. 

 Het nodige vuurwerk, inclusief rookontwikkeling, maakte de sfeer nog wat feestelijker.

Na een tocht op de platte kar door de stad, toonde aanvoerder Marco van Ginkel kort na 19.00 uur de schaal aan ongeveer 20.000 PSV-fans op het plein. Uit handen van burgemeester John Jorritsma kreeg Van Ginkel een beker.

Het Stadhuisplein in Eindhoven stond al uren bomvol en werd afgesloten voor publiek. Ook langs de route van de platte kar en op de Markt en op het 18 Septemberplein was het druk. De gemeente telde in totaal 65.000 mensen in het Eindhovense stadscentrum.

De platte kar met de PSV-selectie vertrok om 17.00 uur bij het Philips Stadion en de tocht was volgens PSV-trainer Phillip Cocu geweldig. ,,Het blijft een fantastische rit. Dit zijn hele speciale momenten. Als je ziet wat je teweeg kunt brengen met voetbal. De titel krijg je nooit cadeau, dat vergt veel opofferingen en die hebben we allemaal geleverd. Dit feest is de beloning voor een fantastische prestatie'', zei hij.

,,Het is elke keer weer geweldig'', zei spits Luuk de Jong na de huldiging.

Voor burgemeester John Jorritsma van Eindhoven kwam een jongensdroom uit omdat hij PSV een beker mocht uitreiken, bekende hij. Het is voor het eerst dat Jorritsma burgemeester is in Eindhoven dat PSV de landstitel verovert.

Aan de achterzijde van het afgesloten Stadhuisplein werd het even spannend omdat fans door de hekken wisten te breken. Enkelen slaagden er in om alsnog een plekje te bemachtigen op het plein waarna de beveiliging de situatie snel onder controle kreeg.

De selectie van PSV vertrok na de huldiging voor een besloten feest naar het Philips Stadion. Volgens de politie zijn er bij de huldiging tot dusver geen grote problemen geweest.

Lees hieronder alles over de huldiging terug:

21.00 uur: De feestelijkheden in Eindhoven gaan nog geruime tijd door, maar bij deze sluiten we het liveblog af. Lees hieronder alles nog eens rustig terug.

20.10 uur: De selectie van PSV vertrok na de huldiging voor een besloten feest naar het Philips Stadion. Volgens de politie zijn er bij de huldiging tot dusver geen grote problemen geweest.

20.00 uur: ,,Het is elke keer weer geweldig'', zei spits Luuk de Jong na de huldiging.

19.40 uur: Voor burgemeester John Jorritsma van Eindhoven kwam een jongensdroom uit omdat hij PSV een beker mocht uitreiken, bekende hij. Het is voor het eerst dat Jorritsma burgemeester is in Eindhoven dat PSV de landstitel verovert.

Volledig scherm
De spelers van PSV worden gehuldigd op het bordes van het stadhuis na het behalen van de landstitel in de eredivisie. © ANP

19.30 uur: Het Stadhuisplein in Eindhoven stond al uren bomvol en werd afgesloten voor publiek. Ook langs de route van de platte kar en op de Markt en op het 18 Septemberplein was het druk. De gemeente telde in totaal 65.000 mensen in het Eindhovense stadscentrum.

Volledig scherm
© ANP

19.20 uur: Aanvoerder Marco van Ginkel kort na 19.00 uur de schaal aan ongeveer 20.000 PSV-fans op het plein. Uit handen van burgemeester John Jorritsma kreeg Van Ginkel een beker.

Volledig scherm
De spelers van PSV worden gehuldigd op het bordes van het stadhuis na het behalen van de landstitel in de eredivisie. © ANP

19.15 uur: PSV-trainer Phillip Cocu bekende eerder tijdens de tocht van ruim 2 uur op de platte kar, vanaf het Philips Stadion naar het stadhuis, dat hij weinig geslapen had. ,,Ik zat nog vol met adrenaline'', lachte hij. ,,Alles ging nog eens langs mij heen, inclusief de overwinning tegen Ajax. Daarna hebben we flink feest gevierd, met de selectie en met de familie. Na deze huldiging gaan we gezamenlijk nog een happie eten bij De Verlenging. Doen we het nog even dunnetjes over.''

19.07 uur: Het Stadhuisplein kleurt rood door alle rookbommen nadat de spelers op het bordes zijn verschenen.

PSV on Twitter

Oh Eindhoven... ♥️ #PSVKampioen https://t.co/E3UcoCQbmc

18.44 uur: Daar zijn ze dan! De kampioenen komen aan bij het stadhuis van Eindhoven

Rik Elfrink on Twitter

De kampioenen arriveren bij het stadhuis in Eindhoven.

18.20 uur: Tientallen supporters van PSV zijn door de hekken rond het Stadhuisplein gebroken. Het plein is tijdens de huldiging van de kampioen bomvol. Er kon eigenlijk niemand meer bij.

18.00 uur: De PSV-spelers en staf worden rond 18.45 uur bij het Eindhovense stadhuis verwacht.

Volledig scherm
PSV-aanvaller Luuk de Jong (C) , PSV verdediger Nicolas Isimat-Mirin (R) en PSV middenvelder Albert Gudmundsson (L) . © ANP Pro Shots
Volledig scherm
De platte kar met de PSV-selectie onderweg door de straten van van Eindhoven naar het Stadhuisplein voor de huldiging van de landskampioen. © ANP

17.45 uur: De tocht van het stadion naar het Stadhuisplein duurt ongeveer twee uur.

17.30 uur: De PSV-selectie wordt langs de route toegejuicht door vele tienduizenden supporters. 

17.15 uur: Het Stadhuisplein biedt plek aan ongeveer 20.000 mensen en staat helemaal vol. Publiek wordt niet meer toegelaten.

17.00 uur: Het Stadhuisplein in Eindhoven stroomt vol met PSV-supporters voor de huldiging van hun club vanavond op het stadhuis. De gemeente waarschuwt voor grote drukte op het plein en verwijst het publiek naar de Markt en het 18 Septemberplein waar de tocht van de platte kar met de PSV-selectie door de stad en de inhuldiging op grote tv-schermen is te volgen.

Chris Ottens on Twitter

De sfeer zit er al aardig in op het Stadhuisplein! #PSV #ED https://t.co/pa1YpolIIR

Ben jij bij de PSV-huldiging en heb je een mooie foto gemaakt? Stuur deze in via ed.nl/lezersfoto

Lees verder onder de foto's

Volledig scherm
Afgeladen vol Stadhuisplein. © ED
Volledig scherm
Stadhuisplein in Eindhoven. © Foto Martijn Roelofs

14.30 uur: Het Begijnenhof stroomt vol mensen. Nog even wachten voor ze het Stadhuisplein op mogen.

Lees verder onder de foto

Volledig scherm
Fans wachten af tot ze het Stadhuisplein op mogen. © ED

14.15 uur PSV-fan Christophe Renders uit Den Bosch stond gistermiddag in zijn PSV-outfit op de Markt om daar 'zijn' club naar het 24e kampioenschap te juichen, toen hij in de rust van de wedstrijd een telefoontje kreeg. Bij zijn hoogzwangere vrouw Marleen waren de vliezen gebroken, een kleine week voor de uitgerekende datum. Hij moest acuut naar huis. Hun eerste kind, zoon Cas, werd geboren op 8 mei 2016, toen PSV ook landskampioen werd. 

14 uur De politie maakte vanmiddag bekend dat er zondagavond in Eindhoven tijdens de festiviteiten vanwege het kampioenschap van PSV in totaal zeventien arrestaties zijn verricht, onder andere voor openlijk geweld. 

13.50 uur Op verschillende plekken in de stad worden urinoirs neergezet.

Volledig scherm
Urinoirs in het centrum van Eindhoven. © ED

13.47 uur Simone en Steve werken vandaag niet in hun lunchroom Zoet en Zout, maar ze staan achter de tap. Ze zetten nu de plastic bekers klaar. ,,We hebben een tank vol bier, dus er is genoeg!"

Volledig scherm
Simone en Steve. © ED

13.17 uur ,,Wij komen regelmatig naar Eindhoven, niet alleen nu ze kampioen zijn'', zegt Edwin Wever. Hij werd PSV-fan toen hij een paar jaar voor zijn werk in Eindhoven woonde, de anderen werden 'vanzelf' fan. ,,Toen ik jong was zag ik op tv Romario bij PSV voetballen, dat was genieten'', vertelt Michel Meekes. ,,En zo raak je besmet, op een gegeven moment ga je van PSV houden." ,,Het gaat om het gevoel bij PSV, het meer dorpse, gezellige", aldus Mark Frenken.

Lees verder onder de foto

Volledig scherm
Edwin Wever (vlnr), Michel Meekes, Mark Frenken en Rudie Meekes uit Winterswijk. © ED

Ben jij bij de PSV-huldiging en heb je een mooie foto gemaakt? Stuur deze in naar het ED via ed.nl/lezersfoto

12.20 uur ,,Hoe wij in Emmen PSV-fan zijn geworden? Wij zijn geen meelopers. Veel Nederlanders worden Ajaxfan omdat ze als baby al een Ajaxslabbetje om kregen. Wij hebben zelf een goede club uitgekozen'', zegt Mark Woering. De drie hebben een dag vrij genomen en in een hotel overnacht. Nu gaan ze naar de fanstore om ook voor Tijs een PSV-shirt te kopen.

Lees verder onder de foto

Volledig scherm
Vlnr. Mark Woering , Patrick Wardenburg en Tijs Bakker uit Emmen. © ED

12.13 uur  Ton en Clara Keerssemeeckers zijn uit Maastricht naar Eindhoven gekomen voor de huldiging. ,,We zijn al jaren fan. Naar de wedstrijden kijken we op tv, maar voor het kampioensfeest komen we altijd naar Eindhoven.'' Nu gaan ze eerst naar de PSVfanstore in het stadion om twee nieuwe petten te kopen. ,,En iets van PSV voor onze kleinkinderen.''

Lees verder onder de foto

Volledig scherm
Ton en Clara Keerssemeeckers. © ED

11.40 uur Supporterscafe De Aftrap wordt schoongemaakt na het feest van zondag, voor het feest van maandag.

Lees verder onder de foto

Volledig scherm
D'n Aftrap wordt schoongemaakt voor vanavond. © ED

11.30 uur De PSV-fans Reinier uit Utrecht en Rob uit Nijmegen zijn er om 11.15 uur al vroeg bij, PSV-vlaggen al in de rugzak. ,We konden na de wedstrijd van gisteren logeren bij een vriend'', zegt Reinier, die van oorsprong uit Eindhoven komt. ,,We hebben een dagje vrij genomen voor de huldiging. Maar nu gaan we eerst ergens in de stad ontbijten ''

Volledig scherm
PSV-fans Reinier uit Utrecht en Rob uit Nijmegen zijn al vroeg in de stad voor de huldiging straks. © ED
Volledig scherm
Drukte op het Stratumseind voor de huldiging. © ED
Volledig scherm
Drukte op het Begijnenhof. © ED
Volledig scherm
Drukte op het Stadhuisplein in Eindhoven. © Noël van Hooft
Volledig scherm
Stadhuisplein kleurt rood-wit. © ED
Volledig scherm
Rotzooi na kampioensfeest PSV in Eindhoven wordt opgeruimd. © John Graat
Volledig scherm
In de binnenstad worden PSV-banieren opgehangen, zoals hier op de Vestdijk. © Vanda van der Kooi
Volledig scherm
Rotzooi na kampioensfeest PSV in Eindhoven wordt opgeruimd. © John Graat
Volledig scherm
Het podium voor de huldiging van PSV wordt opgebouwd. © John Graat
Volledig scherm
Rotzooi na kampioensfeest PSV in Eindhoven wordt opgeruimd. © John Graat
Volledig scherm
Rotzooi na kampioensfeest PSV in Eindhoven wordt opgeruimd. © John Graat
Volledig scherm
Op het 18 Septemberplein komt een groot scherm te staan waar mensen straks de huldiging op kunnen volgen. Ook de biertaps en biertreetjes worden klaar gemaakt voor gebruik. © Vanda van der Kooi
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven