Volledig scherm
PREMIUM
Willem van Hanegem. © AD

De armoede zat 'm in de concurrentie van PSV

ColumnColumnist Willem van Hanegem blikt terug op het afgelopen voetbalweekend, met uiteraard speciale aandacht voor de landstitel van PSV.

PSV de kampioen van de armoede? Want die term kwam weer voorbij hè, de afgelopen weken. Maar PSV dat etiket opplakken, is complete onzin. De armoede, dat was de concurrentie. Dat waren Ajax en Feyenoord.

PSV startte moeizaam, maar is gewoon de verdiende kampioen van Nederland. Ik feliciteer de ploeg en hun supporters van harte met het succes. Na een landstitel krijgen we altijd dezelfde vraag. Welke spelers waren van doorslaggevend belang?

Jeroen Zoet heeft wel zijn beste seizoen achter de rug. In aanvallend opzicht was Hirving Lozano een heel belangrijke speler. Luuk de Jong is nooit mijn favoriete spits geweest, maar hij knokte zich knap terug na een lastige start. En wat je bij De Jong altijd zeker weet: hij geeft alles. Steven Bergwijn was lang alleen een talent, althans dat riep iedereen in Eindhoven. Na de winterstop heb ik dat eindelijk op het veld gezien, met belangrijke doelpunten.