Volledig scherm
© AD

De Jong, Schwaab en Zoet blinken uit, twee Ajacieden met een voldoende

Elke speelronde in de eredivisie beoordelen de verslaggevers van AD Sportwereld alle spelers. Met vanavond speciale aandacht voor de landstitel van PSV. PSV, dat Ajax met 3-0 vernederde, had met Jeroen Zoet, Luuk de Jong en Daniel Schwaab liefst drie spelers die een acht scoorden. Bij Ajax haalden alleen Onana en De Ligt een voldoende. Bekijk hieronder alle rapportcijfers.

PSV – Ajax 3-0

PSV: Zoet 8 (89. Room -); Brenet 7, Isimat-Mirin 7, Schwaab 8, Arias 7; Hendrix 7, Van Ginkel 7,5, Pereiro 8; Lozano 7, Luuk de Jong 8 (56. Ramselaar 7), Bergwijn 7 (72. Luckassen -).
Ajax: Onana 6,5; Veltman 5, De Ligt 6, Wöber 4 (46. S. de Jong 4), Tagliafico 4,5; Ziyech 5 (85. Mazraoui -), Schöne 4,5, Van de Beek 5; Neres 5, Huntelaar 5 (69. Dolberg -), Kluivert 4,5.
Arbiter: Makkelie 6.
Man of the Match: De titel van het collectief met Luuk de Jong in een wel heel speciale rol. Zo mag het kampioenschap van PSV toch wel omschreven worden. Uit de basis gespeeld door Jurgen Locadia, een afgeketste transfer en uiteindelijk bepalend zijn in de titelrace: de oud-speler van De Graafschap en FC Twente maakte het allemaal mee. Dankzij zijn rake kopbal, de 2-0, knakte Ajax definitief en greep Luuk de Jong alweer zijn vierde titel in de eredivisie. In 2018 heeft hij daarnaast al net zo vaak gescoord als in heel 2017: 8 keer.

Volledig scherm
© Pim Ras Fortografie