Volledig scherm
© Pim Ras Fotografie

‘Kampioenschap van nooit opgeven, altijd blijven strijden’

Luuk de Jong denkt dat PSV vanavond terecht landskampioen is geworden. ,,Mensen geloofden in het begin van het seizoen niet in ons. Als team hebben we elke wedstrijd keihard gewerkt. Denk dat je terecht kampioen wordt als er zo’n groot gat zit met Ajax’’, aldus de spits tegenover FOX Sports.

De Jong omschrijft de landstitel van PSV als ‘Het kampioenschap van nooit opgeven, altijd blijven strijden tot het einde’. ,,We hebben een team dat nooit opgeeft. En we hebben spelers met speciale kwaliteiten. Lozano met zijn snelheid, ik met mijn kopkracht. Achterin pakt Zoet heel veel. Het was misschien niet altijd heel goed, maar zo hebben we wel heel veel punten gepakt."

De spits, die een goal meepikte in de 3-0 zege op Ajax, moest in de 56ste minuut gewisseld worden vanwege een handblessure. ,,,Mijn duim klapte dubbel. Misschien scheurde een pees af, mijn huid liet ook los. Het doet ook wel pijn. Het lag helemaal open, mijn hand moest gehecht worden’’, zei De Jong, die desondanks uiteraard kon wel lachen. ,,Het was heerlijk om te scoren in zo’n wedstrijd en sta nu gelijk met Siem (derde titel). Ik neem snel een paar drankjes, dan voel ik het niet meer.’’ 

Volledig scherm
© ANP Pro Shots