Volledig scherm
Fans breken door de hekken rond het Stadhuisplein. © Bart-Jan van Rooij

PSV-fans breken door hekken rond bomvol Stadhuisplein

Tientallen supporters van PSV zijn maandagmiddag door de hekken rond het Stadhuisplein gebroken. Het plein is tijdens de huldiging van de kampioen bomvol. Er kon eigenlijk niemand meer bij.

Tientallen fans die niet op tijd op het plein konden komen, verzamelden zich bij het toegangshek voor de hulpdiensten, aan de achterkant van het Stadhuisplein. Ze duwden daar zo hard tegen de hekken dat ze omvielen. Erachter stond één beveiliger, die tevergeefs probeerde de hekken tegen te houden. 

De fans, van wie een paar hun gezicht bedekten, renden over de hekken heen. Ze staan nu tussen de andere supporters op het plein. De omheining is inmiddels weer gesloten, maar de beveiliger staat er nog steeds alleen. 

Volgens de gemeente Eindhoven is de situatie weer onder controle. In de stad zijn in totaal 65.000 mensen, wat vergelijkbaar is met de huldiging van twee jaar geleden. Op het 18 Septemberplein zou nog plek zijn voor supporters. 

Volledig scherm
Fans breken door de hekken rond het Stadhuisplein. © Bart-Jan van Rooij
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven