Volledig scherm
Géza Hegedüs werd gisteren gepresenteerd als lijsttrekker namens de PVV in Rotterdam. © ANP

Kafka: Lijsttrekker Rotterdamse PVV heeft extreemrechtse ideeën

Géza Hegedüs, de nieuwe lijsttrekker van de PVV voor Rotterdam, heeft zeer extreme ideeën en was actief bij Erkenbrand, een omstreden rechts studiegenootschap. Dat concludeert de anti-fascistische onderzoeksgroep Kafka in een artikel dat vandaag op hun website is verschenen. 

Kafka zegt dat Hegedüs ‘bruine wortels’ heeft. Hij bleek eerst ook niet welkom bij de PVV wegens een dubbel paspoort, Nederlands en Hongaars. In het artikel staat verder dat hij in een interview heeft gezegd dat hij de meningsverschillen binnen alt-right verfrissend vindt. Maar er is ook een bindende factor. Dat is volgens hem “de overleving van het blanke ras, om het maar zo te zeggen.”

Kafka schrijft ook: Hegedüs heeft, net als veel andere Erkenbrand-leden een somber toekomstbeeld. Europa, en dan voornamelijk het westelijk deel dreigt ten onder te gaan vanwege de “vreemde volkeren binnen onze landsgrenzen". Dat laatste is een citaat van Hegedüs uit een podcast van Erkenbrand.

Volledig scherm
© ANP
  1. Vakantieganger Ad (79) mag ‘coronahotel’ Tenerife tot 10 maart niet verlaten: ‘Veel afspraken afgezegd’

    Vakantie­gan­ger Ad (79) mag ‘coronaho­tel’ Tenerife tot 10 maart niet verlaten: ‘Veel afspraken afgezegd’

    De Nederlandse toeristen die in het hotel op Tenerife verblijven dat vanwege de uitbraak van het coronavirus in quarantaine is geplaatst, moeten daar verplicht tot 10 maart blijven. Dat laat een van hen, de 79-jarige Ad Elissen uit Breda, aan deze site weten. De 23 Nederlanders mogen na een medisch onderzoek wel hun kamer uit, maar mogen het terrein onder geen beding verlaten. ,,Het is gelukkig hier wel uit te houden, maar we waren natuurlijk liever al thuis geweest.”