Volledig scherm
Raadslid Rutger van Breemen kaartte het probleem al aan: de overvolle snelbus 387 tussen Gorinchem en Utrecht. Vanaf vandaag vertrekt er ook een extra bus vanuit de Domstad. © Ricardo Smit

Extra bus op lijn 387 in de avondspits van Utrecht naar Gorinchem

Vervoersmaatschappij Qbuzz zet vanmiddag, donderdag 10 oktober, op station Utrecht voor het eerst ook een extra bus in op lijn 387 naar Gorinchem. Om 17.29 uur vertrekken twee snelbussen tegelijkertijd. Doordat veel reizigers op dat tijdstip naar huis willen, gebeurde het de voorbije weken regelmatig dat er mensen achterbleven in Utrecht.

Dit meldt Qbuzz deze donderdagochtend. ,,Wij hopen met deze maatregel dat we nu ook in de middag alle reizigers vanuit Utrecht richting Gorinchem mee kunnen nemen.’’

Het nakijken

De vervoerder besloot anderhalve week geleden al om in de ochtendspits extra bussen in te zetten op lijn 387. Die vertrekt vanuit Gorinchem-Oost naar het station en zat bij aankomst daar vaak al zo vol dat niet alle reizigers op het perron in de bus pasten. Mocht er al plaats zijn, dan hadden vervolgens mensen bij de halte van de snelbus in Meerkerk het nakijken. Inmiddels rijdt Qbuzz in de ochtendspits op vijf ritten tussen 07.08 uur en 8.10 uur standaard met extra bussen. 

Rutger van Breemen, fractievoorzitter van GroenLinks in Gorinchem en gebruiker van lijn 387, stelde het probleem aan de kaak. ,,Op het moment dat de bus stopt en de deuren opengaan, dan is het iedereen voor zichzelf’’, schetste hij eind september zijn ervaring. Ook collega-raadslid Hans van Mourik (Stadsbelang) en Lies van Aelst (Statenfractie SP) drongen aan op een oplossing.

Staanplaatsen

Lijn 388 van Rotterdam naar Utrecht, die ook via Meerkerk rijdt, krijgt vanaf maandag ook versterking. Op de rit van 6.55 uur vanuit Rotterdam rijdt dan een extra bus. Deze is om 8.36 uur in Utrecht. Op een van de andere ritten naar de Domstad  wordt al een snelbus met staanplaatsen ingezet waardoor alle reizigers mee kunnen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland