Volledig scherm
Bussen van Qbuzz voor het station in Gorinchem. Foto ter illustratie. © Anja Broeken

Provincie zegt nee tegen directe busdienst van Gorinchem naar Meerkerk en Lexmond

De provincie Zuid-Holland voelt er niets voor om weer een directe busdienst van Gorinchem naar Meerkerk en Lexmond in te voeren. Dat schrijven Gedeputeerde Staten in antwoord op vragen van GroenLinks.

Sinds de komst van Qbuzz zijn beide dorpen vanuit Gorinchem alleen te bereiken door bij de afslag Meerkerk van de A27 over te stappen van snelbus 387 (Gorinchem-Utrecht) op lijn 81. Volgens Gedeputeerde Staten is de reistijd ondanks de overstap nauwelijks langer.

GroenLinks klaagde ook over de overvolle bussen en de vertragingen op lijn 387. Volgens de provincie hoeven reizigers dankzij extra ritten echter nooit lang te wachten.

Geen extra bussen op zondagen

Gedeputeerde Staten laten in dezelfde beantwoording weten dat ze niet van plan zijn om op zondagen extra bussen door Papendrecht en Sliedrecht te laten rijden.

Beide gemeenten zijn op zondag volledig aangewezen op regionale snelbussen. Er rijden geen bussen meer door de wijken. Gedeputeerde Staten vinden dat voldoende, ook al betekent het dat voor een deel van de bevolking de afstand naar de bushalte erg groot wordt. ,,Men kan gebruikmaken van de deur-halte-taxi.’’

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in! Voor nieuws uit Papendrecht en omstreken, schrijf je hier in.

Rivierenland