Volledig scherm
Qbuzz nam begin december het busvervoer over in de regio.

Qbuzz: Extra bussen en chauffeurs vanaf maandag

Vervoerder Qbuzz zet vanaf maandag extra bussen en chauffeurs in. Het bedrijf reageert daarmee op klachten over het regionale busvervoer van reizigers én de eigen chauffeurs, die deze week zelfs dreigden het werk neer te leggen.

Qbuzz nam begin december het busvervoer in de regio over van Arriva. Reizigers klaagden daarop over onder meer uitvallende ritten, chauffeurs die niet weten waar ze heen moeten, vertragingen en apparatuur die niet werkt. Chauffeurs van Qbuzz hekelden de chaos bij het bedrijf en de scheldpartijen van gedupeerde reizigers. 

Qbuzz stelde eerder al de kerstvakantie te zullen benutten voor een eerste evaluatie van de ‘opstartproblemen’. Volgens het bedrijf zitten de belangrijkste knelpunten op de nieuwe lijnen 81, 90 en 388 en in mindere mate op de lijnen 4, 316/392, 387, 488 en 489. ,,Hier ontstonden grote vertragingen door de verkeerssituatie in combinatie met krappe aflossingsmomenten van onze chauffeurs en koppelingen met andere lijnen. Hierdoor zorgde een vertraging door files op de ene lijn daarmee ook voor vertragingen op een andere lijn. We zagen een domino-effect ontstaan.’’

‘Vertrouwen terugwinnen’

Het bedrijf stelt te hopen met de maatregelen vanaf maandag ‘snel het vertrouwen van de reizigers en de chauffeurs terug te winnen’. ,,Er is een geheel nieuw dienstenpakket voor een groot deel van de chauffeurs gemaakt waarmee ze meer tijd hebben aan het einde van de ritten. Daardoor krijgen chauffeurs beter uitvoerbare diensten en reizigers een betrouwbaardere dienstregeling,’’ belooft Qbuzz. ,,Hiervoor zijn meer bussen nodig en zullen tijdelijk soms andere bussen worden ingezet dan gepland.’’ 

De oude stadsbussen in Dordrecht worden nog dit kwartaal vervangen door nieuwe elektrische bussen. Daarnaast wordt deze maand bekeken of de toegenomen filedruk op wegen in de regio moet leiden tot een andere dienstregeling. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

De Dordtse koopavond verplaatsen van donderdag naar vrijdag, goed idee?

De Dordtse koopavond verplaatsen van donderdag naar vrijdag, goed idee?

  • Ja, koopavond op donderdag heeft zijn langste tijd gehad (87%)
  • Nee, houd de koopavond gewoon op donderdag (13%)
707 stemmen