Volledig scherm
Elektrische bus van Qbuzz laadt op aan de snellader bij winkelcentrum Bieshof, Stadspolders, Dordrecht. © Peter Koster

Qbuzz haalt oude dieselbussen van stal om rituitval te voorkomen

Enkele van de elektrische bussen, het paradepaardje van vervoerder Qbuzz in Dordrecht, vertonen flinke mankementen. Daarbij valt de verwarming uit, waardoor buschauffeurs en reizigers in de kou zitten en ritten vervallen.

Om die reden heeft Qbuzz besloten om de oude, vertrouwde dieselbussen van stal te halen. Tien stuks, uit Groningen. ,,We vinden het echt enorm vervelend dat door niet goed functionerende kachels twee diensten zijn uitgevallen’’, verklaart Qbuzz-woordvoerder Arjan van Dijk. ,,Met man en macht wordt door de leverancier gewerkt aan een oplossing.’’

Iets waar Qbuzz naar eigen zeggen niet op kan en wil wachten. ,,Vanuit Groningen stellen we vanaf vrijdag tien dieselbussen beschikbaar. Mocht een bus kampen met kachelproblemen en Qbuzz hierdoor geen ritten kan aanbieden, dan hebben we met deze dieselbussen extra capaciteit beschikbaar om deze ritten direct op te vangen’’, aldus Van Dijk. ,,Zo voorkomen we rituitval.’’

Wethouder Rik van der Linden vertelde in mei nog hoe trots hij was op de elektrische bussen. Dordrecht was de eerste stad waar de stadslijnen volledig elektrisch waren. ,,Het rijdt schoner en het scheelt heel veel overlast voor inwoners’’, zei hij.

MerwedeLingelijn

Ook op de MerwedeLingelijn waren deze week problemen met de trein door de vorst. Om die voortaan te voorkomen gaat Qbuzz (extra) ijzelritten uitvoeren, waardoor rijp niet kan vastvriezen aan de bovenleiding.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in! Voor nieuws uit Gorinchem en omstreken, schrijf je hier in.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht