Volledig scherm
De MerwedeLingelijn, van Dordrecht naar Geldermalsen. Hier te zien op het station in Gorinchem. © AD/Anja Broeken

Qbuzz: MerwedeLingelijn rijdt gewoon tijdens staking, nauwelijks bussen

De MerwedeLingelijn, de treinverbinding tussen Dordrecht, Gorinchem en Geldermalsen, rijdt dinsdag tijdens de landelijke ov-staking volgens de normale dienstregeling. Dat meldt vervoerder Qbuzz dinsdagochtend om 07.00 uur.

Verder laat Qbuzz, dat sinds december 2018 het vervoer verzorgt in de Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem, weten dat er weinig bussen rijden en dat mensen de updates van Qbuzz in de gaten moeten houden.

Er rijden nauwelijks bussen. Twee lijnen in Dordrecht rijden wel: lijn 4 rijdt twee keer per uur tussen Amstelwijck en de Staart én lijn 5 rijdt twee keer per uur de hele route. Een dag voor de ov-staking leek het erop dat Dordrecht er klaar voor was. ,,We wisten het allemaal op tijd, toch?’’, vertelden reizigers maandag aan deze krant.

Publieksonvriendelijk

Qbuzz: ,,De vakbonden organiseren op dinsdag 28 mei een landelijke openbaar vervoersstaking in verband met de pensioenleeftijd. Dit is een publieksonvriendelijke actie, reizigers in het hele land worden de dupe van een conflict waarin de OV-bedrijven geen partij zijn.’’

Verder zegt Qbuzz dat ze de dienstregeling opstart waar dat kan en mogelijk is. ,,Hoeveel er kan rijden is afhankelijk van het aantal werkwilligen. Welke lijnen kunnen rijden, wordt de komende uren duidelijk. De (terug)reis kan niet gegarandeerd worden. We rijden niet volgens een vaste dienstregeling en kunnen daarom helaas geen vertrektijden communiceren. Volg onze updates op deze pagina, Facebook en Twitter.’’

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in! Voor nieuws uit Gorinchem en omstreken, schrijf je hier in.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht