Volledig scherm
De trein van kwart voor acht stopte wél, maar was volgens reizigers overvol. © Paul Suijkerbuijk

Reizigers stomverbaasd: treinen razen in ochtendspits voorbij op station Stadspolders

Twee treinen van Qbuzz op de MerwedeLingelijn hebben maandagochtend station Stadspolder in Dordrecht overgeslagen. Stomverbaasde en boze reizigers bleven achter op het perron. ,,Ik heb de fiets maar gepakt’’, zegt de woedende Paul Suijkerbuijk. ,,Dit is krankzinnig!’’

Volgens woordvoerder Gea de Rie van de vervoersmaatschappij reden de treinen door, omdat ze al helemaal overvol zaten en er geen mensen meer bij konden. Nadere uitleg volgt, zo laat ze weten. ,,We zitten er bovenop’’, aldus De Rie.

Volgens Suijkerbuijk, die net als Iris van Bergeijk haar beklag deed bij Qbuzz op Twitter, is de reden voor de problemen makkelijk aan te wijzen. ,,De treinen zijn te kort. De trein van 07.44 uur had twee treinstellen.’’ Ter bewijs heeft hij een foto gemaakt van de enorme drukte in de trein én op het perron.

Sinds de overname van het openbaar vervoer in de Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem in december is er veel kritiek op de werkwijze van Qbuzz. Bij de start waren er veel problemen, waardoor bussen soms niet op kwamen dagen bij de haltes. Ook is er veel onvrede bij een deel van de chauffeurs die klagen over een tekort aan personeel, gebrekkig materieel en slechte communicatie.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht