Volledig scherm
Stads- en streekbus van Qbuzz in Dordrecht © Rinie Boon

Stadsbussen Qbuzz vanaf zondag allemaal elektrisch, lijnen veranderen ook

De stadsbussen in de Drechtsteden en Gorinchem rijden vanaf zondag allemaal elektrisch. Tegelijkertijd worden met name in Dordrecht de lijnen aangepast in de hoop minder vertragingen op te lopen.

De remise Weeskinderendijk in Dordrecht lijkt nog een bouwput, aldus Qbuzz, maar de bussen kunnen er al wel opladen. De laadzuilen zijn er stukken kleiner dan de megazuilen in Stadspolders en Sterrenburg in Dordrecht. Dat kan omdat bussen hier langere tijd aan de laadpaal staan. 

In Gorinchem zijn twee bestaande stadsbussen omgebouwd. Bij het station kan echter nog altijd niet opgeladen worden; de zuil verrijst daar over twee maanden. Zo lang die er niet is, kunnen de twee bussen niet vaak genoeg opgeladen worden. Daarom rijdt er een derde bus.

Nieuwe dienstregeling

De grootste veranderingen in de dienstregeling raken industriegebied Dordrecht-west, waar bussen regelmatig in de file belanden. Lijn tien rijdt daarom voortaan alleen nog maar vanaf de Weeskinderendijk naar het centrum. Lijn vier rijdt niet meer naar Dordtse Kil 3, maar stopt bij het Postillion. Lijn acht rijdt via de Rijksstraatweg en de bussluis in d Robijn naar Dordtse Kil 3 in de hoop zo files te vermijden. Ook komt er een nieuwe lijn negen naar Krabbepolder.

In Alblasserdam stop lijn 491 (R-net) voortaan ook bij de Hoogendijk, waardoor de overstap op lijn 391 naar het hart van het dorp makkelijker wordt. Die snelbus zal in de daluren ook doorrijden naar de molens van Kinderdijk. Voor scholieren uit Groot-Ammers komt er in de vroege ochtend een extra rit van lijn 74 naar het Schoonhovenseveer en Utrecht.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in! Voor nieuws uit Gorinchem en omstreken, schrijf je hier in.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Prima als de maximale snelheid op de N3 wordt verlaagd naar 80

  • Mee eens (53%)
  • Niet mee eens (47%)
2253 stemmen