Volledig scherm
In december werden de treinen ‘omgestickerd’. © Milan Rinck

Treinen op MerwedeLingelijn worden begin 2020 omgebouwd

De treinen van de MerwedeLingelijn worden pas in het eerste kwartaal van volgend jaar omgebouwd. Dat laat woordvoerster Sharmila Kishna van vervoersmaatschappij Qbuzz weten.

Het was de bedoeling dat de treinen tussen Dordrecht en Geldermalsen in de loop van dit jaar een opknapbeurt zouden krijgen en in de stijl van Qbuzz worden getransformeerd, maar dat werk wordt noodgedwongen uitgesteld.

Corrosieproblemen zijn er volgens Kishna de oorzaak van dat de treinen pas volgend jaar worden aangepast. ,,We waren niet eerder van deze problemen op de hoogte’’, aldus Kishna, die aangeeft dat de planning daarom moet worden aangepast.

Wifiverbinding 

De treinen moeten eerst voor onderhoud naar de garage. Pas daarna worden ze worden omgebouwd. Het onderhoud wordt de komende maanden gepleegd, in elk geval eind van dit jaar. De corrosieproblemen zijn volgens Qbuzz niet van dien aard dat de treinen niet kunnen rijden. Welke aanpassingen in het eerste kwartaal van 2020 worden gedaan, kan Kishna niet zeggen.

Wel verwacht ze dat de treinen een goede wifiverbinding voor reizigers krijgen. Eerder beloofde de vervoerder op het treintraject al meer comfort. Zo zouden reizigers gemakkelijk via usb-poorten hun mobiele telefoon kunnen opladen en zouden de treinen worden uitgerust met uitklaptafeltjes.

Hoewel de toestellen al snel nadat Qbuzz in deze regio van start ging, zijn bestickerd met het logo van de vervoerder, hebben ze nog wel het typische Arriva-uiterlijk. Die vervoerder raakte begin vorig jaar haar concessie kwijt om te mogen rijden in deze regio.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in! Voor nieuws uit Gorinchem en omstreken, schrijf je hier in.

  1. Op Facebook is zo’n beetje alles Kudt
    PREMIUM
    COLUMN

    Op Facebook is zo’n beetje alles Kudt

    Nu weet ik heus wel dat Facebook nou niet bepaald een graadmeter van de werkelijkheid is. De gemiddelde reaguurder op dit ‘sociale’ medium wordt over het algemeen, zo blijkt uit onderzoek, zelden gehinderd door een gebrek aan feitenkennis, checkt nauwelijks bronnen (want ‘als het op Facebook staat, dan móet het wel waar zijn’), is taalkundig (daar hoef je niet eens onderzoek voor te doen) vaak matig onderlegd, heeft een sterke hang naar aandacht, of wil graag een beetje belangrijk gevonden worden (met pa, ma ,vrienden of eventuele partner zijn ze al lang en breed uitgediscussieerd) en voelt zich altijd een tikkie ‘ongehoord’ en onbegrepen.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht