Olivia Colman als Queen Elizabeth II.
Volledig scherm
PREMIUM
Olivia Colman als Queen Elizabeth II. © AP

Deze films en series moet je zien als troost in barre tijden

TipsAangezien het aanbod in de bioscoop vrijwel is opgedroogd zijn de filmliefhebbers vooral aangewezen op de streamingsdiensten, zoals Netflix en Disney+. Filmredacteur Ab Zagt geeft vijf tips met speelfilms en televisieseries die het waard zijn om (opnieuw) bekeken te worden.

1) Wie trek heeft om alle seizoenen van het royaltydrama The Crown nog eens op Netflix te bekijken zal zeker geen spijt krijgen. Vooral het derde seizoen is magistraal en elke aflevering is eigenlijk een compacte speelfilm over het wel en wee van Elizabeth II (Olivia Colman) en haar gevolg. De Oscarwinnares kan ook bekeken worden in de politieserie Broadchurch, waarmee zij doorbrak.

  1. Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdrama Etten-Leur

    Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdra­ma Et­ten-Leur

    De NTR heeft vanavond heftige beelden laten zien van het politiewerk rondom de gezinsmoord in Etten-Leur, afgelopen zaterdag. Daarbij kwamen twee kinderen, hun moeder en oma om het leven. In het programma Danny op Straat op NPO2 is te zien hoe agenten voor het eerst het huis binnengaan en hoe zij bleek weer naar buiten komen. ,,Het gaat om een gezin met hele jonge kinderen, dat doet iets met je”, zegt een agent.