Volledig scherm
© Netflix

Moeder onderzoekt de moord op haar eigen dochter in Il Processo

RecensieOnze redactie maakt je wegwijs in het actuele aanbod van series. Wat moet je gezien hebben en waarom. Vandaag een Italiaans rechtbankdrama waarin een officier van justitie de moord op haar eigen dochter behandelt.

Il Processo

  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  Netflix - rechtbankdrama

Rechtbankdrama’s komen vooral uit Hollywood. Europese juridische duels zijn daarmee vergeleken ver in de minderheid. Een uitzondering is de Italiaanse achtdelige serie Il Processo waarin de moord op een 17-jarig meisje wordt onderzocht.

Hoofdpersoon is de vrouwelijke officier van justitie die eigenlijk met haar minnaar naar Amerika wil vertrekken maar een persoonlijke band met het slachtoffer heeft. Zij is de moeder van het slachtoffer dat zij als baby afstond.

Dat gegeven hangt als een zwaard van Damocles boven de serie. Komt tijdens de rechtszaak dit geheim boven water? Ook zonder deze complicatie is de rechtszaak al een hoofdpijndossier. Getuigen die hun verklaringen wijzigen. Een verdachte zanger die zelfmoord pleegt en diens steenrijke vrouw die de dader lijkt te zijn. Genoeg verwikkelingen om de volle acht delen te boeien. -Ab Zagt

Bekijk hier een overzicht van onze eerdere recensies (met zoekfunctie!)