Volledig scherm
© Netflix

Net als bij The Walking Dead zijn de overledenen in Kingdom niet echt dood

RecensieOnze redactie maakt je wegwijs in het actuele aanbod van series. Wat moet je gezien hebben en waarom? Vandaag een Koreaanse zombieserie.

Kingdom

  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  Netflix - Horror

Sinds de historische prijzenregen voor Parasite, zeker bij de Oscars, is de belangstelling voor films en tv-series uit Zuid-Korea groeiende. Netflix had dat al voorzien en investeerde miljoenen in de zombieserie Kingdom, waarvan nu het tweede seizoen online staat.

Kingdom is geen reeks voor fijnbesnaarde zielen. De serie is een woeste combinatie van horror, losgeslagen zombies, actiescènes, een genadeloze machtsstrijd en martial arts van een ongekend niveau.

Tekst gaat verder onder de trailer

Het verhaal, gebaseerd op een stripserie, is gesitueerd rond het einde van de zestiende eeuw en volgt de belevenissen van een kroonprins die vermalen dreigt te worden in een machtsstrijd in Korea dat zich net van het Japanse juk heeft bevrijd. Dat er gelijktijdig een pestepidemie uitbreekt zorgt voor een enorme chaos en paniek in het land. Zeker omdat de overledenen niet echt dood blijken te zijn. Een derde seizoen is inmiddels in de maak. -Ab Zagt  

Bekijk hier een overzicht van onze eerdere recensies (met zoekfunctie!):