Belgravia
Volledig scherm
Belgravia © *

Nieuw kostuumdrama van bedenker Downton Abbey: familievetes in deftig Londen

RecensieOnze redactie maakt je wegwijs in het actuele aanbod van series. Wat moet je gezien hebben en waarom? Vandaag een kostuumdrama van de bedenker van Downton Abbey.

Belgravia

  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  NPO Start - kostuumdrama

Opnieuw bewijst schrijver Julian Fellowes, de bedenker van Downton Abbey, dat hij een meester is in het bedenken van intrigerende kostuumdrama’s.

Van hem is op Netflix sinds kort de serie The English Game (over het ontstaan van de voetbalcultuur in Engeland) te bewonderen. Maar er is nu alweer een nieuwe loot: Belgravia, die zich rond 1815 afspeelt.

Het verhaal speelt zich af aan de vooravond van de slag om Waterloo. Twee Engelse families, woonachtig in Brussel, worden met elkaar verbonden door de trouwplannen van de wederzijdse kringen. Dat voornemen stuit op allerlei bezwaren, zoals verschil in vermogen en adellijke titels.

Tekst gaat verder onder de trailer

Als beide gezinnen zich later in Belgravia vestigen, een chique wijk van Londen, komt al snel oud zeer naar boven dat bijna een kwarteeuw blijft opspelen. Pikante plotwendingen zorgen ervoor dat de kijker de intriges nauwelijks kan bijbenen. -Ab Zagt    

Bekijk hier een overzicht van onze eerdere recensies (met zoekfunctie!)