Patty Brard
Volledig scherm
PREMIUM
Patty Brard © ANP Kippa

Patty Brard: Dit is de meest memorabele verjaardag van m'n leven

BN'ER@HOMENederland zit voorlopig vooral thuis en veel BN’ers dus ook. Wat lezen, luisteren of kijken zij om de dag door te komen? Vandaag geeft presentatrice Patty Brard haar aanrader(s).

65 jaar geworden vandaag, van harte!
,,Een heel gekke verjaardag, de meest memorabele in mijn leven.”

Het zou een memorabel feest worden in Hotel Arena vanwege de presentatie van je biografie.
,,Toen we twee weken geleden vernamen dat je –toen nog- maar met honderd man bij elkaar mocht, zijn, hebben we meteen gecanceld. We zaten op 200 uitnodigingen. De bloemen die ik had besteld, ga ik nu verloten onder mijn volgers op Instagram. Het zou mijn eerste grote feest worden, maar ach, er zijn zo ontzettend veel belangrijkere dingen. Het hoort misschien ook wel een beetje bij mijn leven: het gaat nooit zoals gepland. Als je vandaag denkt we gaan linksaf dan wordt het rechts en is ook nog de weg afgesloten.”

Je biografie is uit. Moeten collega-BN’ers vrezen?
,,Ik neem geen blad voor mijn mond, maar het is geen schandaalboek, zoals wordt beweerd. Het is vooral mijn persoonlijke verhaal. Antoinnette Scheulderman en Michel van Egmond (de schrijvers; red.) hebben me vijftien maanden gevolgd. Michel had inzage in mijn emails, whatsapp, telefoongesprekken, alles. Ze hebben het als het ware gemonteerd tot een documentaire op papier. Toen ik teruglas, dacht ik: gaat dit over mij?”

Je zit in een lockdown-situatie op Ibiza. Hoe ga je je verjaardag vieren?
,,Nou, de verwarming is stuk. We zitten zonder warm water. Onderdelen voor reparatie moeten uit Barcelona komen. Wassen is lastig, we koken keteltjes water voor het bad en zitten binnen met drie truien aan, maar ik klaag niet: anderen hebben het veel slechter.”

  1. Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdrama Etten-Leur

    Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdra­ma Et­ten-Leur

    De NTR heeft vanavond heftige beelden laten zien van het politiewerk rondom de gezinsmoord in Etten-Leur, afgelopen zaterdag. Daarbij kwamen twee kinderen, hun moeder en oma om het leven. In het programma Danny op Straat op NPO2 is te zien hoe agenten voor het eerst het huis binnengaan en hoe zij bleek weer naar buiten komen. ,,Het gaat om een gezin met hele jonge kinderen, dat doet iets met je”, zegt een agent.