Linda de Mol in Love Letters
Volledig scherm
Linda de Mol in Love Letters © ANP

Troost-TV met Love Letters en Spel Zonder Grenzen primetime te zien op NPO 3

De NPO gaat definitief door met Troost-TV, ook als De Wereld Draait Door over een week stopt met uitzenden. Dat heeft NPO-baas Shula Rijxman bekendgemaakt.

Troost-TV is geïnitieerd door cabaretier Paul Haenen, die in de donkere coronatijden een hoopvol en positief geluid wilde laten horen. Haenen maakt sinds anderhalve week dagelijks filmpjes via zijn eigen YouTube-kanaal Betty Asfalt TV. Hier werken dagelijks allerlei cabaretiers, acteurs, zangers en schrijvers aan mee.

Matthijs van Nieuwkerk vond dit project zo leuk dat hij ook een lineaire ‘dependance’ van Troost-TV in het leven riep. DWDD staat sinds maandagavond zijn ‘herhalingsslot’ op NPO 3 af aan het project. Dagelijks worden er aan het eind van de avond vrolijke en troostrijke programma’s uit de oude doos uitgezonden, zoals Love Letters en Spel zonder grenzen.

Primetime

Troost TV wordt dagelijks door honderdduizenden mensen bekeken. Dit is reden om het project te verplaatsen naar een beter tijdslot, aldus Rijxman. De uitzendingen zullen binnen een aantal dagen worden verplaatst naar 21.30 uur.

Rijxman beklemtoont dat de NPO op alle fronten de komende weken meer troost wil bieden in deze duistere tijden. Zo worden ook oude series als Zeg ‘ns Aaa binnenkort herhaald.

  1. Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdrama Etten-Leur

    Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdra­ma Et­ten-Leur

    De NTR heeft vanavond heftige beelden laten zien van het politiewerk rondom de gezinsmoord in Etten-Leur, afgelopen zaterdag. Daarbij kwamen twee kinderen, hun moeder en oma om het leven. In het programma Danny op Straat op NPO2 is te zien hoe agenten voor het eerst het huis binnengaan en hoe zij bleek weer naar buiten komen. ,,Het gaat om een gezin met hele jonge kinderen, dat doet iets met je”, zegt een agent.