Groeiend probleem: nepbeelden niet meer van echt te onderscheiden

Speel de quizWie weet nog wat er online te geloven is? Amper van echt te onderscheiden nepvideo’s en -foto’s worden steeds makkelijker te maken. ,,De waarde van informatie daalt, je weet niet meer wat je moet geloven.’’ 

Het leek hem wel interessant: een app bouwen die vrouwen binnen een mum van tijd virtueel kan uitkleden. Zijn businessplan: abonnees betalen vijftig dollar per maand en maker Alberto (een schuilnaam) zou al programmerend rijk worden. Alles wat je nodig hebt is een foto van een dame. Invoeren. Klik. Kleren weg. Kassa.

Maar dat liep allemaal even anders. Toen vorige maand zijn app DeepNude online ging, stak een storm van verontwaardiging op en duurde het maar een paar dagen voordat zijn concept dood en begraven was.

  1. Amazon is om, maar Bol.com weigert kindernaziboek te verwijderen: ‘Ze moeten zich doodschamen’

    Amazon is om, maar Bol.com weigert kindernazi­boek te verwijde­ren: ‘Ze moeten zich doodscha­men’

    Amazon stopt per direct met de verkoop van het zeer omstreden kinderboek van de ter dood veroordeelde antisemiet Julius Streicher. De Amerikaanse webwinkelreus werd de afgelopen dagen overstelpt met woeste reacties uit de joodse gemeenschap en zegt daarnaar te hebben geluisterd. Het Nederlandse Bol.com denkt er niet aan het boek te verwijderen, tot verbazing van experts. ,, Ik kots er letterlijk van. Misschien moeten we maar aangifte doen.”