Groeiend probleem: nepbeelden niet meer van echt te onderscheiden

Speel de quizWie weet nog wat er online te geloven is? Amper van echt te onderscheiden nepvideo’s en -foto’s worden steeds makkelijker te maken. ,,De waarde van informatie daalt, je weet niet meer wat je moet geloven.’’ 

Het leek hem wel interessant: een app bouwen die vrouwen binnen een mum van tijd virtueel kan uitkleden. Zijn businessplan: abonnees betalen vijftig dollar per maand en maker Alberto (een schuilnaam) zou al programmerend rijk worden. Alles wat je nodig hebt is een foto van een dame. Invoeren. Klik. Kleren weg. Kassa.

Maar dat liep allemaal even anders. Toen vorige maand zijn app DeepNude online ging, stak een storm van verontwaardiging op en duurde het maar een paar dagen voordat zijn concept dood en begraven was.

 1. Tinderoplichter troggelt zijn nieuwe liefje 8000 euro af
  PREMIUM

  Tinderop­lich­ter troggelt zijn nieuwe liefje 8000 euro af

  Een 29-jarige Papendrechter is dinsdag door de politierechter in Dordrecht veroordeeld tot tweehonderd uur werkstraf en drie maanden voorwaardelijke celstraf. De man maakte in een paar maanden tijd met allerlei smoezen 8000 euro afhandig van een vrouw uit Alkmaar die hij had leren kennen op de datingapp Tinder. De psychiatrisch verpleger stal verder 625 euro van de rekening van een cliënt op zijn werk in Sliedrecht.

Poll

Wat vind jij het belangrijkste aan een smartphone?

Wat vind jij het belangrijkste aan een smartphone?

 • De camera (16%)
 • De schermkwaliteit (15%)
 • Het gewicht (1%)
 • Het formaat (8%)
 • De snelheid (31%)
 • Veiligheid en privacy (29%)
506 stemmen